logo

Kaliningradský lovecký klub


Kolik třešeň váží

V čísle 9-10 časopisu pro rok 1992, na str. 41, napsal Yu. Kuzhener, ve kterém autor napsal: "Vážil jsem každý střevo bez energie a s peřím. Jejich váha se pohybovala od 7 kg 200 g do 7 kg 800 g a pouze jednou - 8 kg 600 g."

Celý život se zabývám tetřevem. Osobně jsem našel více než 100 proudů kapary. Osobně vážil více než 500 dřevních husí. Nejtěžší vážili 5836 g, a pak byl tento kohout již sklizen v říjnu, uprostřed dne, s goiterem plným bobulí (bohužel bobule z strumy nebyly váženy odděleně). Podle mých údajů je průměrná hmotnost třešeň lesního odebraného z pramenného proudu v Leningradské oblasti 4200 g.

Tam bylo v Rusku slavné příjmení vojenských mužů a diplomatů, baronů Osten-Sacken. Jejich hlavním koníčkem pro několik generací byl hon na proudy dřeva. Současně nejenže lovili, ale také drželi úzkostlivé záznamy a přísně stanovovali váhu všech kohoutů, kteří se na tomto proudu podíleli. Celkem vážili asi 900 dřevních hrobů. K. L. Osten-Saken, na základě vážení dřevnatých stromů, odebraných v proudech v provincii Petrohradu a ve Finsku, odvodil průměrnou hmotnost 10 1 / 4-10 1/8 libry (ruská libra - 400 g). Maximální hmotnost byla 13 kg (5 kg 200 g).

Podívejme se, co píšou naši uznávaní odborníci v této věci. O. I. Semenov-Tien-Shan (1960) pro Laponsko ukazuje odchylky hmotnosti dospělých mužů od 3 500 do 4 550 g; SV Kirikov (1948) pro jižní Ural dává hmotnost od 3400 do 5000 g; V.P. Teploe (1947), pro severní Ural (Pechora-Ilychsky Reserve), 3610-4810; E. A. Krutovskaya (1941), pro Sibiř (rezervace Krasnojarsk), cca 3500 obyvatel

Konstantní autor našeho časopisu, slavný průzkumník tetřeva hluchého - A.N. Romanov (1988), pro Komi udává hmotnost od 3 500 do 5 000. Boltarský dřevorubec (Western Rhodopes) podle I. Koleva (1984) váží od 3 270 do 4 320 g. ; Rumunský (karpatský) dřevník - od 4 000 do 5 000 g (K. Popescu, 1984); Scottish - 3400-4400 g (Zwickel, 1966); Pyrenees - 3070-3980 (Ringeval v Couturier, 1980); Rakousko - 2400-6000 g (Henrich in Muller, 1973); Němec od Hesse (střední Německo) - 4000-6500 (Muller, 1973) a konečně slovenský - 3450-5500 (Sladek, 1964).

Jak vidíte, ptáci s největší hmotností jsou registrováni ve střední Evropě. A pro území bývalého Sovětského svazu se v Belovezhskaya Pushcha (Bannikov, 1968) nacházejí největší tetrovci, ale jejich hmotnost je jen o něco vyšší než 6 kg.

Třešeň štěpí známé zoogeografické pravidlo Bergmana, které říká, že „jedinci stejného druhu zvyšují svou hmotnost a velikost z jihozápadu na severovýchod.“

Tak, polovina-pelt tučný, žít, podle Yu.Skulkin, v severovýchodních okresech Jekatěrinburg (bývalý Sverdlovsk) oblast je jeden vědecký objev nebo “váha chyby”.

Závěrem chci apelovat na všechny kolegy lovecké vášně. Přátelé! Nepředpokládejte, že po úspěšném záběru je vaše podnikání hotovo!

Opatrně zvedněte kořist nebo zvíře, pečlivě si to prostudujte. Již zde najdete spoustu zajímavých věcí: neobvyklou barvu, stopy nějakého poškození, odchylky velikosti jednotlivých částí těla (například příliš dlouhé nebo naopak příliš krátké zobáky u sluky lesní, snipe apod.).

Doma, ujistěte se, že váží zvíře! Jak často, s hořkostí, člověk musí naslouchat příběhům lovců, kteří stříleli polovinu kalužovitého tetřeva nebo hnědého zajíce - „obrovského, jednou rukou neroztrhali zemi!“ - "Vážil jsi to?" - "Proč, a tak vidíte!"

Je třeba mít na paměti, že přes naše lovecké ruce je obrovský unikátní zoologický materiál. Každé zvíře je jedinečné! Snad po té šelmě nebo ptákovi, kterého máš v přírodě, nebude další stejná! Nebuďte líní dělat to samé (vážit a kontrolovat) s jinými zvířaty, která náhodou padla do vašich rukou. Všechna pozorování by měla být zaznamenána a nespoléhat se na paměť. Každopádně osobní deník nebo časopis o lovu je neocenitelným dokumentem, který si sami s velkým zájmem přečtete za 10-20 let.

M. Kalinin, kandidát biologických věd

"Lovecká a lovecká ekonomika číslo 7 - 1993"

http://kaliningradfishing.ru/hunter/o-hoz/hpres-0352.html

Kolik třešeň váží

V některých publikacích: v poslední době se můžete dočíst o těžbě dřeva, který váží 7 kg a více. Všechny tyto poznámky mají právo být publikovány pod záhlavím "zastavit lovce" nebo - lovecké bajky. Významné důkazy o těchto zprávách jejich autorů lze jen těžko prezentovat.

Problém je v tom, že náš čtenář si na vytištěné slovo zvykl jako na konečnou pravdu. Neustále přináším svůj trvalý výzkum do širokých vrstev lovců a neméně se neustále pokoušejí mě vyvrátit - říkají, že čtou vlastníma očima, že dřevní hroby jsou poloviční soud!

Celý život se zabývám tetřevem. Osobně jsem našel více než 100 proudů kapary. Osobně vážil více než 500 ptáků. Největší vážil 5836 g a pak byl tento kohout získán v říjnu uprostřed dne a struma byla naplněna bobulemi (bohužel bobule nebyly naváženy bez strumy). Podle mých údajů váží průměrná hmotnost třešeň lesního v jarním proudu v Leningradské oblasti 4200 g.

Příjmení vojenských mužů a diplomatů baronů Osten-Sacken je v Rusku dobře známé. Po několik generací bylo hlavním zájmem členů této rodiny hon na dřevo-proudové proudy. Současně nejenže lovili, ale také drželi úzkostlivé záznamy a přísně stanovovali váhu všech kohoutů, kteří se na tomto proudu podíleli. Celkem vážili asi 900 dřevních hrobů. K.L. Osten-Saken, na základě vážení dřevnatých stromů produkovaných na proudech v petrohradské provincii a Finsku, odvodil průměrnou hmotnost 10 a 1/4 - 10 a 1/8 liber (ruská libra - 400 g). Maximální váha kohouta byla 13 liber (5 kg 200 g).

Podívejme se, co píšou naši uznávaní odborníci v této věci. O.I. Semenov-Tien Shan (1960) pro Laponsko ukazuje odchylky hmotnosti dospělých mužů od 3500 do 4500 g., ST. Kirikov (1948) pro jižní Ural má váhu od 3400 do 5000 g. V.P. Teplý (1947) pro severní Ural (Pecher-Ylychsky rezerva) - 3610-4810, Ye.A. Krutovskaya (1941) pro Sibiř (Krasnoyarsk rezerva) - asi 3500.

Známí výzkumníci dřevnatých stromů A.N.R. Romanov (1988) pro Komi uvádějí hmotnost od 3 500 do 5 000 g.

Zahraniční výzkumníci uvádějí stejná fakta. Bulharský dřevorubec (Western Rhodopes) podle I. Koleva (1984) váží od 3270 do 4320 g; Rumunský (karpatský) dřevník - od 4 000 do 5 000 g (K. Popescu, 1984); Scottish - 3400-4400 g (Zwickel, 1966); Pyrenees -3070-3980 (Ringeval Couturier, 1980); Rakousko - 2400-6000 g (Henrich in Muller, 1973); Němec od Hesse (střední Německo) - 4000-6500 (Muller, 1973) a konečně slovenský - 3450-5500 (Sladek, 1964).

Jak vidíte, ptáci s největší hmotností jsou registrováni ve střední Evropě. A pro území bývalého Sovětského svazu se v Belovezhskaya Pushcha (Bannikov, 1968) nacházejí největší tetrovci, ale jejich hmotnost je jen o něco vyšší než 6 kg.

Třešeň štěpí známé zoogeografické pravidlo Bergmana, které říká, že „jedinci stejného druhu zvyšují svou hmotnost a velikost z jihozápadu na severovýchod.“

Tedy, semi-lesní tetřev, žijící, podle Y. Skulkin, v severovýchodních okresech Jekatěrinburgu (bývalého Sverdlovska) regionu, jsou buď vědecké objevy nebo neuspěchané fikce, která potřebuje vyjasnění pro ty lovce, kteří neznají tetřeva - tento královský pták našich lesů.

Závěrem chci apelovat na všechny kolegy lovecké vášně. Přátelé! Nepředpokládejte, že po úspěšném výstřelu je to hotovo. Opatrně zvedněte kořist nebo zvíře, pečlivě si to prostudujte. Již při inspekci můžete najít spoustu zajímavých věcí: neobvyklou barvu, stopy jakéhokoliv poškození, odchylky velikosti jednotlivých částí těla (např. Příliš dlouhé nebo naopak, příliš krátký zobák u sluky lesní, snipe apod.).

Doma se ujistěte, že zvíře vážíte. Jak často, s hořkostí, musíte naslouchat příběhům lovců, kteří stříleli půlměsíc kapary nebo hnědého zajíce: „Obrovský, jednou rukou neodtrhávejte zem!“ „Vážil jste to?“ „Proč, a tak je to vidět.“

Je třeba mít na paměti, že přes naše lovecké ruce je obrovský, unikátní zoologický materiál. Každé zvíře je jedinečné! Všechna pozorování musí být zaznamenána. Deník nebo lovecký časopis - „je to neocenitelný dokument, který si sami přečtete za pár let s velkým zájmem.

Pokud to všechno uděláme, „polovina louže“ se přestane třást přes stránky našich novin a časopisů.

http://piterhunt.ru/pages/statyi/severnye_zori/skolko_vesit_gluhar.htm

Vzácné trofeje, nebo kolik třešeň váží?

Dopolední hovor na workshop nás informoval, že další šťastný lovec získal vzácnou trofej a chtěl by si objednat. Podle něj chytil vzácný tetrov vážící 12 kilogramů! Naše námitka, že statistiky vědců, kteří studovali tento druh ptáků, nezaznamenali takové obry, se nebere v úvahu. No, tohle je opravdu štěstí, vidět takového obra osobně. V očekávání zázraku jsme připravili foto stroj, pravítko a měřítko. A konečně, klient v naší dílně.

Po zvážení bylo zřejmé, že váha, kterou si váží, váží méně než 5 kg! Zbývajících 7 kg jsou jen emoce z úspěšného lovu a vícekilometrová cesta domů s trofejí.

Na našich stránkách si můžete koupit tetřeva tetřeva.

Podívejte se také na vycpaná zvířata a vycpané ptáky vyrobené v naší dílně.

http://www.podorov.com/top/informatsiya/redkij-trofej-ili-skolko-vesit-gluhar/

hunt72.ru | KLUB SIBERSKÝCH HUNTERS (TYUMEN, KHMAO-Yugra, YNAO)

SIBERIAN HUNTERS CLUB

Kolik třešeň váží?

Kolik třešeň váží?

Zpráva od Kirilla »03.10.2011 23:16

Kolik: grouse váží?

Zpráva je megionická »04 Říj 2011 09:07

Hunter a pro Sedmdesátník VERST WALKS KISSEL IS.

Kolik: grouse váží?

Zpráva Sibiřský vlk »04 Říj 2011 09:31

Kolik: grouse váží?

Zpráva Prodigal Doctor ”Říjen 04 2011 09:54

Kolik: grouse váží?

Zpráva Sibiřský vlk »04 Říj 2011 10:19

Stopudoff určitě váží

Re: Glukharin a Casacin proud

Zpráva Kirill »04 Říj 2011 11:19

Kolik: grouse váží?

The Shihan Post »05.10.2011 08:01

Kolik: grouse váží?

Zpráva od Cyrila »05.10.2011 19:40

Kolik: grouse váží?

Zpráva od Cyrila »Říjen 05, 2011 19:46

Kolik: grouse váží?

Poselství třešní “05.10.2011 19:48

Kolik: grouse váží?

Odeslat Cyril »Říjen 05, 2011 19:53

Kolik: grouse váží?

Příspěvek Cyril »05.10.2011 20:13

Kolik: grouse váží?

Post je Leshy »06.10.2011 15:22

Kolik: grouse váží?

The Shihan Post »07.10.2011 08:19

Kolik: grouse váží?

Zpráva fedorov-hunter »16. února 2012 16:23

Kolik: grouse váží?

Zpráva babay ”24 Úno 2012 11:50

Kolik: grouse váží?

Zpráva Hunter68 »26 února 2012 12:41

Kolik: grouse váží?

Zpráva od damaskar »27 února 2012 16:07

Největší je asi 5 kg. v průměru 4, 5 táhne. Tohle je naše, ve Sverdlovské oblasti.
Od těch, kteří věří, slyšeli až 6 kg kohoutů.
A 10-12 kg je monstrum nějakého druhu.

O tokka-sama bylo loni na tokok-12 kusech kohoutů, neberou v úvahu ženy.. Ano, a jak je uvidíte všechny.

Kolik: grouse váží?

Zpráva Volzhanin ”27 úno 2012 16:22

http://hunt72.ru/viewtopic.php?t=2338

Dřevo tetřev pták. Způsob života a stanoviště dřeva-tetrov

Začátkem minulého století se v Izmailovově parku v Moskvě setkali dřevorubci. Několik lidí žilo v městských oblastech jako holuby. To je důkazem předchozí prevalence tohoto druhu.

V 21. století je tetřev uveden v červené knize Ruska. Chcete-li vidět hlavní představitele družstva kuřat, muskovité jsou nuceni pohybovat se nejméně 100 kilometrů od hlavního města.

Popis tetřívka

Popis tetrova hlucháňového se liší u samců a samic. Poslední motley. Peří kombinuje hnědočervené tóny. Značky jsou téměř bílé. Na břiše strakaté složené do druhu pruhů. Přinejmenším se zdá, že když se díváme na tetrovce z dálky.

Samice tohoto druhu jsou 2-3 krát menší než samci. Nedávné:

  1. Hmotnost 6 kg. Mezi lesními ptáky Ruska je rekord.
  2. Mají zaoblený, vzhůru ocas.
  3. Nesen kolem krku jako vousy peří.
  4. Rozdíl v šarlatovém obočí. Ve skutečnosti je to holá kůže nad očima ptáka.
  5. Rozlišují se tmavým peřím. Jsou tam černá, šedá, hnědá, smaragdově zelená. Existuje několik bílých skvrnek. Obecně platí, že tetřev tetování vypadá nádherně, elegantně.

Žvýkavé samice jsou průměrnými členy rodiny bažantů. Samice mají akutní sluch. Muži pravidelně stájí, zvláště během proudu. Ve vnitřním uchu ptáka je kožní záhyb.

Je proniknuta cévami. Když zpěvák, krev spěchá. Kožní záhyb nabobtná, překrývá ucho, jako vatový tampon. Proto, třešeň dřeva a volal.

Dočasně hluchý pták - snadná kořist. Zatímco tento druh není uveden v červené knize, lovci to používali.

Typy tetřívka

V sovětských časech bylo dvanáct druhů dřevních hrobů. Poté byli ptáci rozděleni do pouze 2 kategorií. Prvním z nich je obyčejný dřevník. Jeho zobák je zahnutý. Dalším ptákem je nosič záznamu podle hmotnosti. Hmotnost tetrova hlucháňa dosahuje 6,5 kg. Druh je rozdělen do 3 podtypů:

1. Black-bellied. Z názvu je jasné, že břicho ptáka je tmavé. Takoví jedinci žili jednou v hlavním městě Izmailovo. Black-bellied grouse se také nazývá západní Evropa. Za Uralem

  • dvojitá kliknutí s malými intervaly mezi nimi
  • pevné klikání
  • gnashing, také známý jako otáčení nebo cvrlikání

Celková délka tří částí grouse písně je asi 10 sekund. Poslední 4 z nich jsou ptačí stánky.

Hrát aktuální dřevo tetřev

Vzhledem ke zvláštnostem hrdiny článku musí také udusit. V průběhu letu, opeřený pták chrlí křídla častěji, než dýchá. Další zvíře by se dusilo nedostatkem kyslíku. Ale tetrovník je zachráněn silným dýchacím systémem. K plicím je připojeno 5 airbagů.

Grouse habitat

Vzhledem k tomu, tetřev je velký pták, patrný, dává přednost skrýt v husté houštiny lesa. V otevřených prostorách je ohromující. Navíc je tetřev hluchý a opatrný.

To je další důvod pro výběr skrytých míst. Jejich zničení, spojené s řezáním stromů, je jedním z důvodů snížení počtu druhů.

Z lesů dávají přednost třešeň lesní. Ptáci v nich najdou pozemky:

  1. Se starým stánkem.
  2. Jehličnatých mladých.
  3. Husté houštiny vysokých trav.
  4. "Plantáže" bobulí.
  5. Malý úsek holého písku.

V písku, dřevo-tetování koupat, čištění peří. Bobule jsou zahrnuty ve stravě zvířat. Stále ptáci si vybírají místa, kde v okolí jsou háje jedlí a starých mravenců.

Pták jídlo

Strava zvířete závisí na ročním období. V zimě stojí hlucháň borovice. Za ní pták opouští přístřešek 1-2krát denně. Výhodnější jsou jehly cedru a borovice.

Pro nedostatek tetřeva jsou spokojeni s jehlami jalovce, jedle, smrku a modřínu. V den, samec potřebuje libru jídla, a žena potřebuje asi 230 gramů.

V létě je obohacena strava ptáků:

  • výhonky a borůvky
  • borůvky, ostružiny, brusinky a další lesní plody
  • semena
  • květiny, bylinky a listy
  • pupeny a mladé výhonky stromů

K vegetariánské stravě byly přidány bezobratlí a hmyz. To je důvod, proč se tetřívek usazují u starých mravenců.

V zimě může pták jíst jehly

Reprodukce a dlouhověkost

Tokuyu grouse od března do dubna večer. Muži úmyslně mávali křídly. Jejich hluk přitahuje ženy. Dále samci zpívají.

Stejně jako stromy rozdělují lesní hroby území na proud. Ptáci se přibližují maximálně 100 metrů. Obvykle je vzdálenost mezi současnými samci přibližně půl kilometru.

Pokud muži porušují hranice stávajících sekcí, bojují. Ptáci se spojují s zobáky a křídly. Jestliže proud teče v normálním režimu, muži jen občas představují, přerušovat zpěv. Dřevo hrozné mávání křídly. To vše přitahuje ženy.

Pro tetřeva preferuje borové lesy

Samice létají do proudu pár týdnů od jeho začátku. Samice začínají vybavovat hnízdo. Třešeň lesní přitahuje samičky tím, že se krčí. Muž se často pohybuje od vybraného k vybranému.

Třešeň polygamní. Ráno se ptáci stýkají s 2-3 ženami. Po celou noc zpívají muži to, že se jedná o přiměřenou odměnu.

Aktuální končí koncem prvního listí. Hnízdo hnízda je postaveno z trávy. Proto se ptáci usadí tam, kde je houštiny.

Samice kladly 4-14 vajec. Vylíhnou se asi měsíc.

Objevili se mláďata tetřívka:

  1. Nezávisle na prvních dnech se živí hmyzem. Proteinová potrava poskytuje rychlý růst kuřat.
  2. Ve věku 8 dnů začínají třepetat na nízkých křovinách, stromech. Výchozí vzletová výška je 1 metr.
  3. Plně zvládnout umění létání a stěhování do rostlinných potravin ve věku jednoho měsíce.

Mladé samice třešeň lesního jsou frivolní. Pokud samice otěhotní před třemi lety, často ztrácejí nebo opouštějí sváry.

Ve věku dvou týdnů mohou mláďata létat na krátké vzdálenosti.

Samci začínají chov ve 2 letech věku. Snad interspecifické páření s tetrovcem. Ten se často spojuje s tokanem dřevěných hrobů. Ptáci tohoto druhu žijí asi 12 let.

http://givnost.ru/gluxar-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-gluxarya/

Velikost Grouse

Třešeň obecný patří do rodiny bažantů a má 2 hlavní typy:

Velikost grouse:

- délka křídla průměrného ptáka: od 373 (mm) do 422 (mm);
- průměrná délka křídla: 392 (mm);
- individuální hmotnost od 2 let: od 3600 (g) do 5050 (g);
- průměrná hmotnost: 4100 (g).

- délka křídel průměrného ptáka: od 307 (mm) do 315 (mm);
- průměrná délka křídla: 311 (mm);
- individuální hmotnost od 2 let: od 1700 (g) do 1920 (g);
- průměrná hmotnost: 1800 (g).

Hmotnost všech poddruhů tetřívka je asi 4000 (g) s nepatrnými odchylkami.

Rozměry kamene:

- délka křídla pro dospělé: od 382 (mm) do 402 (mm);
- průměrná délka křídla: 396 (mm);
- hmotnost pro dospělé: od 3445 (g) do 3800 (g);
- průměrná hmotnost: 3640 (g).

- délka křídla pro dospělé: 300 (mm) až 310 (mm);
- průměrná délka křídla: 348,2 (mm);
- hmotnost pro dospělé: od 2695 (g) do 4000 (g);
- průměrná hmotnost: 3230 (g).

http://razmery.info/priroda/razmery-gluharia.html

Lov v Karélii

hunting.karelia.ru

Časové pásmo: UTC + 2 hodiny [Letní čas]

Kolik třešeň váží?

Po dobu 35 let lovu v Karélii maximální hmotnost tetřeva, od těch, které byly váženy - 4 kg 950g. Treska obecná se těží v proudu na farmě Padozersk. Minimální hmotnost zpěvného kohouta, který byl zaznamenán - 3 kg 900 g. A podle všech indikací (zobák, ocasní opeření) to byl „starý stařec“ (stejný pokles do stáří).

Hmotnost zpěvních kohoutů byla zpravidla v rozmezí 4 100-4 600 kg.

O grouse 6-7 kg také slyšel, ale bohužel. Možná někde na Sibiři je.

Biologové odvodili pravidelnost. Zdá se, že zákon Bergmana je nazýván, což uvádí, že váha jedince tohoto druhu se v Eurasii zvyšuje z jihozápadu na severovýchod. tj. nejmenší hlupák obyčejný d. někde v oblasti španělských Pyrenejí a největší v severovýchodní Sibiři na hraničním stanovišti.

Skvělé Je škoda, že neexistuje žádný fakt. A v jaké oblasti zastřelil, na severu nebo v jeho blízkosti?

Co má být překvapeno, pokud si vezmete dobrý krk, natáhněte nohy k zemi!
Dokument musí být předložen. A tak pochybuji

A v mém batohu se nacházelo dost drobných dřevin ze severní Karélie (okres Belomorsky) az jihu. Obři se nesetkali. Vše se vejde do 4,5 kg, někdy o něco více. Obecně se obraz podobá příběhu se zajíci. Byl jsem dlouho-eared (nebudu říkat, kolik), ale všechno je do 3,5 kg. Více než čtyři jsou vzácné exempláře. Ačkoli z kapary a závodníci slyšeli o kohoutech pod 6 kg a zajíci jsou téměř stejní.

V průměru 10 - 15 ptáků, na něž vždy narazilo cca. 6 kg (jarní váha, starý domov - „kalibrováno“ o hmotnosti 16 kg ze sportovního obchodu) zbytek jako obvykle: asi čtyři. Osobní maximálně 6,5 v rozvaze. A tento podzim, jeden Furomchanin byl 6,5 na jeho moderním baru a jeho kuchyni.

Na Bolshoi Klimenetsky, chodec byl uškrtil psi v 90. letech - nelétavý muž v borůvce, zdánlivě obrovský, ale ne zvážil. Tak mlčte.

Nejkrásnější kolo o tetrovci bylo od proudu v šalgovarském regionu:
Na současné pozdní kvůli hlubokému sněhu. Přišli světlem a pozorovali takzvaný "kulatý tanec", který byl opakovaně popsán v dílech více orientologů než lovců. Ano - vzdálenost byla velká, ale jedna osoba byla ostře odlišena podle velikosti. Byli tam jiní samci a kopalushki v klasickém poměru k sobě, a stačilo jim, že „nezhřešili„ trpaslíku “nebo„ maličkosti “jedince. A tento kufr stál uprostřed, občas honil konkurenty a připomínal labuť v hejnu kachny.
Nedostal to ani dnes ráno, ani další, takže příběh zůstává na kole. Ale myslím, že fotka Deflora něco takového a zaznamenaná - mezi normálními ptáky jsou některé brojlery.

.
Moje názory mi nepřinesly žádný příjem, ale ušetřily mi spoustu peněz

http://hunting.karelia.ru/viewtopic.php?p=87634

Wood grouse: fotografie ptáka

Třešeň lesní jsou členy rodiny bažantů, podčeleď tetřívka. Pták vděčí za svůj název skutečnosti, že muž ztrácí bdělost a citlivost během páření, což pomáhá lovcům chytit ptáka.

Jarní dřevo-tetřev v borovém lese. Ženské dřevo tetřívek.

Geografie bydliště

V současné době se tetřívek vyskytuje pouze v jehličnatých a smíšených lesích Evropy a severní Asie a největší počet obyvatel je na Sibiři. Dříve se na jiných kontinentech nacházely hejno, nyní zde jejich obyvatelstvo chybí.

Třešeň na tokovischu bojovat hrudníku. Třešeň ve druhé polovině léta. Třešeň na podzim. Třešeň v zimě. Třešeň dřeva. Třešeň dřeva.

Vzhled

Foto grouse ukazuje všechny majestát a krásu ptáka. Velikost samců je o více než 1 metr a hmotnost se pohybuje od 4 do 6,5 kg, samice střeva jsou podstatně menší než 80 cm a hmotnost je přibližně 2 kg.

Sexuální dimorfismus ptáků je vyjádřen nejen velikostí, barva ptáků se také výrazně liší. Muž má černé opeření hlavy a krk je popelavý a černý a popelavý. Kolem očí chybí peří a kůže je červená, zobák je světlejší - bílo-růžová. Barva zad je černá s šedými a hnědými skvrnami. Plíseň je černá se šedozeleným leskem, hrudník je zelený. Opeření křídel je hnědé, ocas je černý s bílými skvrnami.

Žvýkací samice jsou malovány velmi pestře - peří je červené, žluté, černobílé a bílé. Na hrdle a v křídlech křídel jsou rezavě červené peří.

Třešeň v zimě. Třešeň v zimě. Aktuální kamenné tetřívek. Okolí Jakutska. Kamenný tetřev, sousedství Jakutsku. Aktuální kamenné tetřívek. Okolí Jakutska. Dřevo tetování triky v borovém lese.

Výživa a chování

Capercaillians jsou všežravci, v jarních a letních měsících základem jejich stravy jsou pupeny stromů, malé listy stromů, tráva, bobule, semena, různé druhy hmyzu. Jehličnany modřín se od října stávají jejich hlavním jídlem a v zimě se capercaillie živí jehlami a pupeny.

Oblíbené zaměstnání v životě těchto ptáků je nadproudové. Mluví se kdykoliv během roku bez ohledu na období páření. Dřevo-tetřev létat velmi zřídka, oni se pohybují více na zemi, pokud se náhle pták letí nahoru, nebude stoupat nad stromy.

Třešeň dřeva. Aktuální kamenné tetřívek. Okolí Jakutska. Aktuální kamenné tetřívek. Grouse žena v zimě. Mužské tetřívek mluvil. Ženské dřevo tetřívek. Ženské dřevo tetřívek. Dřevo-tetřev letí mezi smrkem vetoi. Třešeň vzlétl. Třešeň dřeva v zimě ve sněhu. Mužské tetřívek v letu, pohled zepředu.

Chov

Třešeň nevytvářejí trvalé páry, několik samic může narazit na jednoho muže. Páření začíná v březnu, ptáci se shromažďují na tokovischachu - z roku na rok se nacházejí na stejném místě. Po skončení páření v dubnu začne samice sbírat hnízdo, pro které najde vhodnou fossu, která je lemována větvemi a listy.

Ve spojce je obvykle 5 - 8 vajec, ve vzácných případech jich může být až 16. Vejce jsou žlutošedá s tmavými skvrnami. Malé capercaillies se rodí v 3.5 - 4 týdny, pouze samice inkubuje je, jen matka je zodpovědná za bezpečnost novorozence.

Na fotografii je vidět, že novorozenci nechtějí chmýří, aby se zahřáli, takže maminka by se měla starat o jejich oteplování. Po narození posledního mláďata si samice vezme děti na bezpečné místo, během prvních dnů se schovávají pod křídly, ale po několika dnech jsou schopny zamaskovat se v trávě velmi chytře.

Dvoutýdenní mláďata jsou schopna provádět lety na krátké vzdálenosti a po dobu 30–33 dnů nejsou na letech do svých rodičů horší. Na konci léta dospělá mláďata opouštějí matku a samice mohou zůstat s ní na krátkou dobu.

Vousatý samec "naštvaný" na log. Grouse žena v trávě. Ženské dřevo tetřívek. Stříbřitá střeva.

http://komotoz.ru/photo/zhivotnye/gluhar.php

Dřevo tetřev pták. Způsob života a stanoviště dřeva-tetrov

Největší a nejušlechtilejší pták všech plemen černého tetřívka je považován za tetrov hlucháň. Je pozoruhodný svou neohrabaností, těžkostí a strachem, rychlou procházkou a těžkým a hlučným letem. Tento pták není schopen létat na velké vzdálenosti. Lesy severní Asie a Evropy byly stanovištěm tetřívka obecného.

Ale nadměrné lovu pro ně udělal svou práci v mnoha regionech, kde dříve tam bylo spousta dřevní střeva nyní nemůžete vidět jeden. Ptáci se nyní usadili na Sibiři, ale v Evropě jich je stále méně a v zemích Ameriky, Afriky a Austrálie, v místech, kde kdysi bývalo mnoho, zcela chybí.

Třešeň je majestátní a krásný pták. Cítí sílu a stabilitu. Popis tetřeva má krásnou barvu, nejčastěji zobák zvednutý vzhůru, svěží, vějířovitý ocas, který tuto podívanou nedobrovolně obdivuje.

Nějaký rozpaky doplňuje obraz a dává mu nějaké kouzlo. Při hledání potravy se může dřevo-tetřev pohybovat velmi rychle. Když odlétá ze země za letu, je slyšet hluk a hlasité třepání jeho křídel.

Třešeň mouchá tvrdě a hlučně. Bez zvláštních potřeb nepřekoná dlouhé vzdálenosti a nezvyšuje se příliš vysoko. V podstatě se jeho let vyskytuje ve výšce poloviny průměrného stromu. Pokud se však stane nutností a tetrovec se musí významně pohybovat, pak se zvedne, aby letěl vysoko nad les.

Samec samec dřevo lze snadno odlišit od samice v důsledku barvy peří. Mužům dominují šedé, tmavě modré a bohatší barvy a samice se vyznačují červeným, pestrým opeřením. Můžete je nekonečně obdivovat, protože jsou krásné a majestátní.

Vlastnosti a stanoviště tetřeva

Lesní pták upřednostňuje vysoce rostoucí jehličnaté i smíšené lesy. Méně často se s nimi můžete setkat v tvrdém dřevu. Bažina, plná různých lesních plodů, je jedním z nejoblíbenějších stanovišť tetřeva hluchavého.

Většina tetřevů raději vede sedavý způsob života. Sezónní pohyby z lesa do údolí a zpět jsou velmi vzácné, děje se hlavně v extrémním chladu. Grouseovo hnízdo lze vidět okamžitě pod stromem, v blízkosti silnic nebo cest.

Taková nedbalost často vede k smrti jejich plodu a dokonce i žen v rukou člověka. Ženská samice je krásná a skutečná matka, i když se cítí v nebezpečí, nikdy neopustí svého potomka, ale s ním zemře. Byly případy, kdy šla potkat nebezpečí, přímo do rukou nepřítele, což jí umožnilo skrýt mláďata.

Povaha a způsob života tetrovce

Třešeň je velmi opatrný, má dokonalý sluch a zrak, ptáka. Proto není snadné ho lovit. Může se chovat agresivně, pokud vedle sebe vidíte neznámé zvíře. Byly případy, kdy ten pes napadl psa.

Místa dřevěných hrobů se zřídka mění. Zpravidla samci létají nejprve na nich, stoupají na větve a začínají zpívat své serenády pro ženy. Nějaký čas uplyne, ženy se k nim připojí. Po nejzajímavějším začíná boj o ženy. Boje jsou velmi seriózní a brutální, po nich vítěz získá právo na párování se ženou.

Většinou tento pták preferuje samotu, velké shluky ne pro ně. Ráno a večer - čas jejich bdění. Ve dne si často odpočívají na stromech.

V zimním období, kdy je venku velmi chladno, se tetřívek může schovat před mrazem ve sněhu a být tam několik dní. Ptáci tetřívka obecného a tetřívka lesního jsou velmi podobní svým chováním a životním stylem, ne za nic, že ​​patří do jedné velké rodiny. Liší se pouze velikostí a barvou.

Grouse samec se samicemi

Třešeň dřeva

Třešeň je velký fanoušek jehličnatých šišek a větviček. Pokud tato delikatesa není v jejich blízkosti, květiny, pupeny, listy, tráva a různá semena jsou perfektně používány. Nestlé, během jejich růstu mohou jíst hmyz a pavouci, proto se celá rodina usadí v blízkosti mraveniště.

Dospělí dřevorubci preferují zeleninové jídlo. V zimě, kdy je vše kolem pokryté sněhem, tito ptáci tráví většinu svého času na stromech při krmení na větvích a kůře.

Reprodukce a délka života tetřeva hluchavého

Říká se, že tetrov je o ptákovi polygamní. Chybí koncept párového vzdělávání pro ně. Jaro je vhodná doba na páření. Páření mezi samicemi a samci trvá asi měsíc.

Grouse hnízdo s kuřaty

Po tom připraví hnízdo pro své budoucí potomky hnízdo. Pokud jde o stavbu hnízd, tito ptáci se neobtěžují. Hnízdo tetřeva je obvyklá malá deprese v zemi, pokrytá větvemi nebo listy.

Průměrný počet vajec - 8 kusů, jeho velikost připomíná průměrné slepičí vejce. Ženy je vylíhnou asi měsíc. Dítě může následovat svou matku, jakmile vyschne po porodu.

Chmýří novorozených mláďat zjevně nestačí k tomu, aby byla teplá a pohodlná, takže se jedná o starost pečující matky, která je připravena dát kuřatům veškeré teplo.

Měsíc je dostačující pro rychlý růst a vývoj kuřat. Po této době se přestěhují z hnízda na stromy a začínají svůj samostatný život.

Téměř 80% vajec zahyne kvůli silným mrazům nebo predátorům, v podobě lišky, kuna nebo hermelínu. Podobný osud trpí 40-50% vylíhnutých kuřat. Průměrná životnost tetřeva v jeho normálním prostředí je 12 let.

Proč pták zvaný grouse

Zajímavostí je, že tetrovník dočasně ztrácí sluch během svého tokingu, odkud pochází jméno. Jak se to stane, že poněkud opatrný pták vždy ztrácí svůj sluch, a tedy i bdělost?

Názory na to se liší. Někteří argumentují, že zatímco zpěv jejich serenád, tesařík silně zaujme jeho horní a dolní zobák. Zpěv do takové míry přitahuje ptáka, který na všechno dočasně zapomíná a také na nebezpečí.

Poslechněte si hlas grouse

Jiní říkají, že u vzrušeného tetřeva se krev vrhá k hlavě, dochází k otoku cév a uzavření zvukovodů. Tato verze vznikla v důsledku skutečnosti, že každý vidí horní část hlavy otok jako zpěv, vzrušený tetřev hlucháň.

Tam jsou verze, které dřevo-tetování stání během nervu nadměrné během toking. Není snadné koupit ptáka. Jsou téměř nemožné zkrotit a udělat si domov. V zajetí se chová velmi špatně.

http://givotniymir.ru/gluxar-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-gluxarya/

Společný kapary: popis ptáků, stanoviště, chov

Pták získal své jméno, protože muž ztrácí péči během páření a stává se snadnou kořistí pro dravce a lovce. Na podzim zpívají ptáci méně aktivně než na jaře.

Grouse patří k:

  • K čeledi čeledi;
  • Rodina bažantů;
  • Podskupina tetrovců;
  • Squad kuroobraznyh

Grouse patří mezi nejvýznamnější v parametrech bažantů.

Charakteristika

Tetrovec obyčejně silně zaoblený ocas. Velikost trupu muže být větší než 100 cm, amplituda křídel je téměř jeden a půl metru. Hmotnost je asi 4-6 kg. Barva těchto ptáků je neuvěřitelně krásná. Hlava a krk muže jsou černé, hřbet muže je hnědý s černými skvrnami. Zadní černá s hnědými body. Struma je černo-zelená, hrudník je zelený a spodní část těla je černobílá. Ocas je černý s bílými skvrnami, hnědými křídly, bílo-růžovým zobákem. Jeho nohy jsou téměř úplně pokryté peřím.

Samice jsou samozřejmě v parametrech nižší než u samců. Hmotnost samice je asi 2 kg. Jeho barva je poměrně pestrá a podobná odstínům samce černého tetřívka. Krk, záhyb křídla, horní část hrudníku - červenooranžová. Společník grouse se nazývá tetrov, tetrov nebo Karlukha.

Lokalita

Ptáci žijí v různých lesích, především v Eurasii. Vycházejí z lesa jen zřídka a vybírají tam nejhustší místa.

Tyto krásné ptáky dříve žily v téměř každém lese v Eurasii. Nedávno však v některých místech začaly mizet. Jakmile byli ve Velké Británii, tito ptáci úplně zmizeli, ale pak byli přivezeni ze Švédska.

Na ruských otevřených prostranstvích je téměř nemožné setkat se se dřevem. To je způsobeno zničením lesů. Třešeň žijící blíže k severním místům naší vlasti.

Tento pták lze vidět v:

Chov

Rodiče až do doby manželství žijí daleko od sebe. Páření přichází na jaře. Muži si začínají konkurovat, otevírat ocasy, vydávat šlapky a otáčet se. Samice sledují tento a po skončení soutěže kamaráda s vítězem. Často se stává, že mezi samci jsou boje o samice, které mohou bohužel skončit pro jednoho z nich.

Žena staví hnízdo, zpravidla na zemi u stromů. K tomu, vykope malou díru a na dně šíří mech a trávu. Samice se položí od 5 do 16 vajec. Vejce jsou žlutá s tmavými skvrnami. Násadba netrvá déle než 28 dnů. Po 28 dnech se narodí mláďata, která jsou pokryta hnědými a tmavými tečkami. Po několika hodinách už jsou z hnízda a po 10 dnech se učí létat. Pouze samice vylíhne vejce a chrání mláďata, muž se na tom nezúčastní.

Grouse rostou pomalu, od prvních dnů života se živí larvami, malými kameny. Kameny jsou potřebné pro to, aby byl žaludeční žaludek v pořádku, protože v zimě je jídlo velmi hrubé a tvrdé. Pokud pták tyto oblázky nezvedne včas, pak zemře.

Popis chování

Během zimního zimy jsou ptáci pochováni ve sněhu. Několik dní mohou sedět ve sněhu. Je to způsobeno sněhem a podkožním tukem. V zimě se hromadí v malých hejnech, samicích, nejčastěji odděleně od samců. Během chovu budou muži vždy soutěžit pouze na jednom místě, které se nazývá proud.

Muži rádi zpívají nekonečně. Během zpěvu zapomínají na všechno a dokonce na stánek, který je v rukou lovců. Ale dřevní hrobi v období manželství ztrácejí nejen sluch, ale také vidění. Společníci dřevních hrobů se mohou spárovat se samci černých hrobů, po kterých se na světlo ocitnou holé mláďata.

V létě se dřevo hroutí a odlétají do velmi hustých lesů, v této fázi mají spíše podivné chování. Oni zvednou a snižují ocas a hlavu, a ještě zvládat pohyb podél větve.

Tito ptáci prostě zbožňují mechové bažiny, ve kterých produkují různé bobule. Let tetřeva je doprovázen silným hlukem křídel. V podstatě létají na krátké vzdálenosti. A když létání nevystoupí nad stromy.

Denní tetřívek tráví na zemi av noci zase zase spí na větvích stromů. Při pohledu na zvířata se může projevit jejich agresivní chování. Před sňatkem a po tetřevě, výborné vidění a citlivost.

Dieta

Kakaovník miluje svátek na stoncích rostlin, pupenech, bylinkách, hmyzu, semenech, bobulích a jehličí modřínu. V zimě jedí většinou jehličí. Potomci těchto ptáků se původně živí pavouky a hmyzem. Ptáci se nechtějí hodit na mladé kužely, mech, listy ostružin. V teplém časovém období roztrhají zemi při hledání mravenců, brouků a larev.

Tak, tito ptáci mají poněkud pestrou stravu, který závisí na ročním období a věku grouse.

Grouse nepřátelé

Hlavním a nejnebezpečnějším nepřítelem těchto ptáků je člověk. Vzhledem k tomu, že tetrov je jedním z nejcennějších ptáků a jejich maso je chutné a zdravé, pravidelně loví. Jak již bylo zmíněno, v období páření ztrácejí dřevní hroby svůj sluch a někdy i zrak, což z nich dělá snadnou kořist pro lovce. Z tohoto důvodu začal tetrovec léčit ohrožené druhy ptáků.

V Rusku a v oblasti Tula jsou tito ptáci obsaženi v červené knize. Než začnete lovit dřevo, musíte zjistit, zda je to povoleno. Pokud ne, pak je lepší lovit ptáka, který může být zabit v souladu se zákonem. Jinak může lovec vnímat negativní důsledky.

Třešeň je již téměř všude vyhlazený. V jižních částech naší země zemřely samičky, které seděly na vejcích, na požár v lesích. To je důvod, proč na této straně už nejsou. Také dravci jsou nepřátelé dřevních hrobů: od medvěda po vlka.

Je možné tento krásný pták zkrotit

Třešeň dřeva může být chován doma, protože tento pták je nenáročný. Jak již bylo zmíněno, ptáci ve volné přírodě čelí mnoha nebezpečím v podobě dravců, lovců a požárů v lesích, kde pták umírá. Pokud je pták vlastníkem a potřebnou péčí, bude žít déle než ve volné přírodě.

Doma potřebuje vybavit dům a vybudovat si správnou stravu. Jak nakrmit tento krásný pták doma? Je schopna jíst okurky, mrkev, řepu a další zeleninu. Před použitím je musíte samozřejmě rozřezat na kousky.

Také, pták bude jíst kukuřici, pohanka, oves a jiné obiloviny. Nesmíme ale zapomenout, že hlavní potravou pro tetrovce jsou jehly, tráva, pupeny a listy. Pro tento pták je nutné střídat domácí jídlo s obvyklým jídlem.

Není tedy nic složitého udržet tam tetování. Člověk musí jen chtít získat tento nádherný a krásný pták.

http://zveri.guru/pticy/obyknovennyy-gluhar-opisanie-pticy-areal-obitaniya-razmnozhenie.html
Up