logo

bažant pták

• volně žijících ptáků z rodiny tetrovců a bažantů

• volně žijící pták ze skupiny kuřat

Báseň francouzského básníka A. Francie

• Ve kterém ptactvu bohové obrátili mrtvého Perdika?

• pták, předmět lovu

• lesní slepice

• sestra bažanta a tetřívka černého

• bílý tundra pták

• Pták žijící v trávě, objekt lovu

• Divoká kuřata

• Kuřecí pták

• ve kterém ptactvu bohové obrátili mrtvou Perdiku

http://scanwordhelper.ru/word/74002/1/314043

Pták z bažantí rodiny.

Dobrý večer! Dobrý den, dámy a pánové! Pátek! Ve vysílání kapitálu show "Pole snů"! A jako obvykle, k potlesku hlediště, pozývám do studia tři hráče. Zde je úkol pro tuto prohlídku:

Otázka: Pták z bažantí rodiny. (Slovo se skládá z 9 písmen)

Odpověď: Partridge (9 písmen)

Pokud tato odpověď nevyhovuje, použijte prosím formulář pro vyhledávání.
Pokusíme se najít mezi 1 126 642 formulacemi 141 989 slov.

http://pole-chudes-otvet.ru/pticza-semejstva-fazanovykh

Bažant 9 dopis divoký pták

Partridge - divoký pták grouse a rodina bažanta

Analýza:
  • Partridge - slovo na K
  • 1 - Jsem písmeno K
  • 2 - I písmeno Y
  • 3. písmeno P
  • 4. písmeno O
  • 5. písmeno P
  • 6. písmeno A
  • 7. písmeno T
  • 8. písmeno K
  • 9. písmeno A
Možnosti pro dotazy:
translateSpanWord

Křížovky, skanvordy - cenově dostupný a efektivní způsob, jak trénovat svůj intelekt, zvýšit zavazadla znalostí. Řešení slov, dávat dohromady hádanky - rozvíjet logické a obrazové myšlení, stimulovat nervovou činnost mozku, a nakonec s radostí, zatímco pryč volný čas.

http://spanword.ru/words/266060-dikaya-ptitsa-semejstva-teterevinyh-i-fazanovyh.html

Bažantí ptáci

Základní informace o zvířatech druhu - ptáci, rodina - bažant: stanoviště, velikost, vzhled zvířat

Distribuován v horských pásmech od Balkánského poloostrova na západě po Čínu a Himaláje na východě. V USA je keklik úspěšně aklimatizován ve státech Nevada a Novém Mexiku. Představen na Nový Zéland, Havajské ostrovy a Jižní Afrika. Obývá pouště a lesní okraje do nadmořské výšky 4600 mnm.

nastane v jihozápadní Číně (Guizhou, Sichuan, a Yunnan), v severovýchodní Barmě, a southeastern oblasti Tibetu. Populace divokých bažantů žijí v anglických okresech Bedford, Buckingham a Hartford.

Vyskytuje se na Vysočině jižní Sibiře - v Rusku, Mongolsku, Číně a Kazachstánu. Přebývá v stepích, horských loukách a tundře v nadmořské výšce 400 m do oblastí s konstantní sněhovou pokrývkou.

Arabský keklik žije v jihozápadní Saúdské Arábii a na severu Jemenu. Žije na suchých svazích hor a roklí, pokrytých trávou a nízkými křovinami, v nadmořské výšce 1500 mnm. Nejčastěji lze pozorovat ptáky na Vysočině v nadmořské výšce nad 2400 m nm.

Africká rocková partridge žije ve střední Africe mezi 7. a 17. severem. Distribuční oblast sahá od pobřeží Gambie a Senegalu přes Guineu-Bissau, Guineji a Sierru Leone, na jih Mali, Burkinu Faso, jihozápadní Niger, jižně od Čadu, severně od Pobřeží slonoviny a Ghany, Togo, Beninu, Nigérii a severně od Kamerunu, a také Středoafrická republika a severovýchod Zaire do Súdánu, severní Ugandy a západní Keni. Tam jsou izolované populace v Etiopii a na severu Eritrea.

Bambusová koroptev je rozšířená v severovýchodní Indii, ve východním Bangladéši, v čínských provinciích Yunnan a Sichuan, stejně jako v severní Myanmaru, Thajsku, Laosu a Vietnamu, kde se nachází napůl otevřená, zarostlá keři a lehkými lesními krajinami. Upřednostňuje okraj lesa v nadmořské výšce 500 až 3000 m nm. Žije v bambusových hájích, stejně jako v lesích vrby a dubu. Často můžete najít ptáky v blízkosti lidských sídel.

To je nalezené v jižní a jihovýchodní Asii, včetně jihu a východu Indostan, jihovýchodní Čína (Yunnan, Guangxi, Hainan ostrov) t

Oběžník obíhající - nalezený v severní Americe a na severu Eurasie; jíst na britských ostrovech. V Rusku se vyskytuje od východního pobřeží Baltského moře po Kamčatku a Sachalin a žije také na ostrově Grónska.

Bělovlasý turch se rozšířil ve třech izolovaných oblastech Senegalu, stejně jako na Pobřeží slonoviny do Kamerunu, v Zair, Zambie a Angole.

západně od Severní Ameriky od centrální Aljašky a Yukon přes skalnaté hory a pobřeží Britské Kolumbie k americkým státům Washingtonu a Montana, Wyoming, Colorado a Nové Mexiko.

White-sledoval Monal je distribuován od Arunachal Pradesh v Indii východ k severní Myanmar k jihovýchodní Tibet a západní Yunnan v Číně.

Distribuční oblast sahá od severní Sahary k severozápadnímu Egyptu a Maroku.

Marsh Turach žije v povodí Gangy a Brahmaputry. Žije v Bangladéši, Indii a Nepálu, v Nepálu žije pouze 500 ptáků.

Bulverava lofura je endemický ostrov Indo-malajského ostrova Borneo.

Tragopan Burobryuhi žije v jihovýchodní Číně. Distribuční oblast sahá od severovýchodu Guangxi k severu Guangdong a jihovýchodní Hunan, severozápad Fujian a jih Zhejiang. Populace je roztříštěná a nachází se pouze v izolovaných, zcela nedotčených lesích.

jediný druh rodu Rollulus (korunované koropty) rodiny bažantů, obývající nížinné lesy v jižní Barmě, jižním Thajsku, Malajsii, Sumatře a Borneu.

Severní Amerika - USA, centrální Aljaška, Kanada. Ptáci žijí v jehličnatých (smrk) a listnatých lesích; v otevřených prostorách (silnice, louky, orná půda); v oblastech sousedících s tundrou a prériemi. Obývá také skalnaté svahy hor a kopců pokrytých stálezelenými stromy a malými keři. V horách se tyčí výškou až 1060 metrů nad mořem.

Druh žije v severní Indii. Himalájská koroptev byla označena na třech místech na severu Uttar Pradesh. Poslední pozorování je datováno 1890 rokem.

Himalájský monal obývá horské lesy s duby, borovicemi a rododendrony a strmými mírnými svahy s travnatým porostem v nadmořské výšce 2500 až 5000 metrů nad mořem v Himalájích, od východního Afghánistánu po východní hranici Bhútánu a v oblastech Tibetu. S vysokou sněhovou pokrývkou sestupuje do nižších horských výšek.

Obývá louky v subalpských a alpských oblastech hor, tráví noc ve skalách. S výrazným zakrytím vegetace sněhem přechází do nadmořských výšek 1500–2000 m.

kuřecí pták z Nového světa rodů krůt, rodinný bažant. Mírně menší než Turecko, žijící ve Střední Americe.

Oční tragopan žije v stálezelených nebo smíšených horských lesích ve výškách až 4.600 mv Tibetu, v centrální Číně, v Bhútánu, v severovýchodní Indii, v Barmě a v severním Vietnamu.

V minulosti byl ve všech souvislých lesích Evropy a Asie, na Sibiři na východě až po Západní Transbaikalia, Olyokminsk a Vilyuisk, nalezen třešeň lesní. V XVIII-XX století se rozsah a počet tetřeva silně snížil, v místech, kde zmizel. Ve Velké Británii, v polovině 18. století, byl dřevo-tetrov zcela vyhuben, a pak dovezen tam ze Švédska v roce 1837 a chytil.

Rozsah sahá na jih od jihovýchodní Aljašky a Kanady severozápadních území v Kalifornii, Arizoně, Coloradu a Novém Mexiku.

Distribuován v horských lesích střední Číny.

v Alpách, Itálii, Turecku, Řecku a západní Asii.

Žije na ostrově Javy a dalších ostrovů Sunda.

Žije ve volné přírodě v nadmořské výšce 900 mv Javě, Indočíně, severovýchodní Indii, Bangladéši, Myanmaru, západní Malajsii, Thajsku a jižní Číně.

Obývá hlavní ostrovy Japonska jako endemický druh - Honšú, Šikoku a Kjúšú, kde se vyskytuje v kopcovité oblasti pokryté keři. Zavedena na Havaji a v Severní Americe.

Rodištěm zlatého bažanta je Čína - území omezené na severozápadě tibetskou plošinou, na východě provincií Anhui, a na jihu provincií Guizhou. Zlaté bažanty žijí v hornatých oblastech centrální Číny v nadmořské výšce až 2000 metrů nad mořem, v horských lesích jihovýchodního Tibetu a na severu Assamu.

Nachází se v lesích Severní Ameriky.

Krvavý bažant žije na západě Nepálu až na severovýchod Indie, Bhútánu a severozápadu Myanmaru. Kromě toho se nachází v Tibetu, v Yunnan a Gansu, Sichuan a Shaanxi. Obývací prostor je lesy a keře na Vysočině.

Endemické. Je distribuován pouze na Kavkaze v Rusku, Ázerbájdžánu, Arménii, Gruzii a Turecku.

Kavkazský snowcock je běžný v alpském pásmu hlavního Kavkazu. H

Endemické provincie Kapské republiky v Jižní Africe a Namibii.

Obývá Kaspické sněhové hory v horách Malé Asie (od Taurus po Arménskou vysočinu, Malé Kavkaz a Írán. Na východě pronikl do Kopetdagu).

Žije v nadmořské výšce 350-1500 m ve vlhkých lesích Zairu v povodí Konga.

Dnes, červená koroptev může být nalezená na Pyrenejském poloostrově, v jižní Francii a v severozápadní Itálii. Pták byl přiveden na Azory, Fr. Gran Canaria, Madeira, Baleárské ostrovy a Korsika. Červená koroptev byla přivezena do Velké Británie v roce 1770, od té doby je to cenná hra na jihu a v centrální části země. Poté, co byl do země zaveden asijský chukar, objevili se hybridy s místními populacemi červeného koroptev.

To je věřil, že domestikovaná kuřata jsou pocházející z divokých slepic Banff (Gallus gallus) žijících v Asii.

Žijí v mírném pásmu Eurasie. V USA a Kanadě je představen jeden druh, šedá jarabice.

Vlasti lofur - toto je centrální a jižní Asie, mnoho druhů je obyvatelé ostrovů.

Monály obývají rododendronové lesy v Himalájích.

Stěhování stěhovavých ptáků v Mandžusku, Primorye a severním Japonsku; zimování v jižním Japonsku, na Korejském poloostrově a v jižní Číně.

Široce distribuován v Pákistánu, Indii a na Srí Lance v nadmořské výšce až 2000 metrů nad mořem, žije v džunglích a lesích, na obdělávaných půdách a v blízkosti vesnic, preferuje houštiny keřů, lesních lesů a břehů řek.

Běžná křepelka je běžná v Evropě, Africe a západní Asii; v Rusku - na východě až po Bajkal. Žije v polích na pláních a na horách. Zima v Africe a jihozápadní Asii, především v Jižní Africe a Hindustánu. Chovy v celé Evropě a Asii do severní Afriky, Palestiny, Íránu a Turkestánu.

Bažant obecný je distribuován z Turecka do Primorsky Krai a Korejského poloostrova, včetně Ciscaucasia a Delty Volhy, střední a střední Asie (Afghánistán, Mongolsko) a většiny Číny a na jihovýchodě do severního Vietnamu.

Nachází se v lesních nížinách na poloostrově Malacca, Borneo a Sumatra.

Gadfly grouse je společný od centrální Aljašky a Yukon až na západ od Quebecu. V jižním směru doletu se rozprostírá na Velké roviny.

Páv bažant se šíří z východu Indie přes Barmu na jihovýchod Indonésie. Tento druh žije také na čínském ostrově Hainan.

Peacock bažanti žijí v hustých lesích jihovýchodní Asie.

Harlequin křepelka je obyčejná v tropické sub-saharská Afrika, Madagaskar a jižní Arábie. Obytná plocha je otevřená loukami a zemědělskými plochami s nízkou vegetací.

Distribuován v horských lesích centrální a severovýchodní části Číny v nadmořské výšce 300 až 1800 metrů. Méně obyčejně, to může také být nalezené v údolích nebo soutěskách. Preferuje listnaté lesy, většinou dubové háje s hustou korunou a malým podrostem, stejně jako jehličnaté lesy a keře. Ptáci také využívají orné půdy k hledání potravy.

Žije ve východní Číně jižně od Yangtze a žije tam v subtropických lesích a druhotných biotopech, stejně jako v kulturní krajině. Specifické epithet je dáno na počest amerického ornitologa Daniela Girauda Elliotta.

Pouštní předhradí je typickým obyvatelem suchých kamenitých svahů v podhůří střední a jižní Asie. Krmí se obvykle v hejnech s počtem až 20 jedinců.

Malované křepelky žijí v Africe ze Sierry Leone a Etiopie do Zambie a Kwazulu-Natal, stejně jako na indickém poloostrově, Barmě, Thajsku, Tchaj-wanu, Číně, Borneu, Nikobarských ostrovech a Filipínách, Javě, Lomboku, Floresu, Timoru, Sumatře. v Nové Guineji a Austrálii.

Široce rozšířený druh, který žije téměř všude v lesích a tajga zóně Eurasie, od západní Evropy až po Koreu.

Distribuován v Eurasii a Severní Americe, kde obývají lesní zónu. Způsobem života jsou všechny druhy navzájem velmi podobné.

Rozsah druhů zahrnuje hory jihovýchodní Číny, hraničit s tibetskou plošinou od východu. Obývá smíšený les s protínajícím se reliéfem, sítí potoků, roklí, přítomností pahorků a oblastí lesa s množstvím padlého mrtvého dřeva.

Přebývá na jihu a západě Hindustanu

Žijí v mírném pásmu Eurasie. Obývá téměř celou Evropu, Malé Asii, Kazachstán a jih západní Sibiře, od Britských ostrovů a Skandinávie až po Altaj a Tuvu.

Tam je stříbrný bažant v jižní Číně, východní Myanmar a v Indočíně.

Tragopan Serobryukhy žije na severovýchodě indického subkontinentu. Oblast distribuce sahá od východu Bhútánu k severovýchodu Indie. Nachází se také v extrémním jihovýchodě Tibetu.

Tento druh obývá Himaláje z Kašmíru a Garhwal do Tibetu, stejně jako několik vysokohorských pohoří v Číně. Ptáci obývají travnaté horské svahy a kaňony skal v nadmořské výšce 2.900 až 5.500 mnm.

Evropa, Asie, Severní Amerika

Distribuován v lesích, lesních stepích a části stepních zón Evropy a Asie - z alpských hor a britských ostrovů na západě do regionu Ussuri a Korejského poloostrova na východě. Hranice oblasti jsou velmi vágní - v závislosti na velikosti obyvatelstva a na kulturní změně krajiny jsou vystaveny výkyvům v jednom směru.

Stanoviště sahají od východního Pamíru a Ladakhu po Tibet a centrální Himaláje. Většinou žijí v kamenitých plaketách v nadmořské výšce 4.300 až 5.000 mnm.

Tento druh je běžný v deštných lesích ve výškách mezi 1800 a 3.900 mv Indii, Nepálu, Sikkimu, Bhútánu, Jižní Číně a Tibetu.

Ptáci upřednostňují husté, vlhké horské lesy v nadmořské výšce 1000 až 4000 m nm. Oblast distribuce sahá od Himalájí po hory severní Barmy, stejně jako centrální a jižní Čína.

To je nalezené v suchém, kopcovitém tundře (od této doby ruský druhový název) a alpský pás severních polokoulí, včetně Pyrenejí a Alp, hornatá část Skotska, Skandinávie, Island, severní Asie (Altai, Khangai) a hory centrálního Japonska.

To je nalezené od Kypru a Malá Asie k severovýchodu Hindustan. Z jižní Evropy rychle zmizí kvůli neustálému lovu.

Turachi žijí v tropických oblastech Afriky a Asie. Severní hranice jejich distribuce prochází Kavkazem. Četné typy turaci se velmi pružně přizpůsobují lidským sídlům a kulturní krajině, takže jejich biotopy se liší v závislosti na regionu: husté lesy nebo otevřená louka, keře nebo keře, dokonce i kamenité krasové oblasti nabízejí turachamové potraviny a ochranu.

Turachova koka je distribuována nepravidelně ze severní Mauritánie do jižní Afriky.

Turach Shelley je obyčejný ve východní a jihovýchodní Africe.

Bažant obecný (Phasianidae), sestávající ze čtyř druhů, distribuovaných hlavně v Číně

bažant pták v džungli jihovýchodní Asie

Zástupci rodu žijí ve stádech v lesích a keřích a jsou distribuováni z přední a střední Asie na západě do Číny a Japonska na východě. Dodává se a aklimatizuje na mnoha místech Evropy a Severní Ameriky.

Rozsah strakatý argus pokrývá Vietnam, Laos a centrální Malajsii. Na poloostrově Malacca je distribuční oblast omezena především územím národního parku Taman Negara. Argus je častým ptákem v regionech, ale vzhledem k jeho nenápadné opeřené barvě je těžké jej odhalit. To je patrné především díky dalekosáhlé výzvě muže.

Chocholatý turch se rozprostírá přes široké oblasti východní a jižní Afriky od jižního Súdánu, Etiopie a Somálska na severu až po Kwazulu-Natal a Namibii na jihu.

druhy bažantů (Phasianidae) žijící na ostrově Srí Lanka

Tragopan černohlavý žije v severozápadním Himalájích. Oblast distribuce sahá od severního Pákistánu k východu přes Kašmír a Ladakh v severozápadní Indii k Garval údolí. Zpočátku, druh také žil na východ v Indii. Na jihozápadě Tibetu se tento druh také setkal.

Biotopy tohoto druhu jsou lesy a houštiny himalájského podhůří, od Indus po západní Thajsko. To je také nalezené v havajských ostrovech (ačkoli docela zřídka), kde to je považováno za indukovaný druh, protože to spotřebuje a rozptyluje semena indukovaných rostlinných druhů.

Vlasti mudrce šalvěje je steppes, pokrytý palem v západní Severní Americe, od Kanady do Nového Mexika.

Na naší planetě žijí různé druhy a rodiny zvířat. Pokud se o nich chcete dozvědět více, doporučujeme vám použít náš adresář divoké zvěře světa. V této části lokality jsme shromáždili popis a fotografie zvířat, která patří k druhům bažantího ptactva rodiny. Díky referenční příručce se lépe seznámíte se světem divokých zvířat, z obrázků se dozvíte, jak vypadají různí bažantní ptáci.

http://www.prostozoo.com.ua/spravochniki/vidy_zhivotnyh/10/103

Bažant 9 dopis divoký pták

Odpověď na scanword nebo křížovku k otázce: pták 9 písmen

Aviafobie 1) Obsedantní strach z ptáků

Albatross [arabština - vana, jeřáb u studny] - velký mořský pták rodiny petrelů

Aristofanes Ze 44 komedií, které mu byly připsány, bylo 11 zcela zachováno: „Acharnians“ (425), „Horsemen“ (424), „Clouds“ (423), „Wasps“ (422), „Peace“ (421), „Birds“ (414). ), "Ženy u Fezmofori" a "Lysistrata" (411), "Žába" (405), "Ženy v národním shromáždění" (392), "Plutos" (388); od zbytku přežilo jen asi 900 malých fragmentů

Tele - Thrushbird Rodina

Hawthorn Nicméně, ze semen, které po odlupování bobulí u ptáků skončí pod křovinami, zahradník periodicky sbírá semena bez jakéhokoliv úsilí.

Tapper - Lovec lákající ptáka nebo bestie napodobováním jejich hlasu

Woodcock - lesní pták squaders bahna s červenohnědým peřím a dlouhým zobákem

Warbler - malý zpěvník drozdové rodiny s jasným peřím, rozlišovaný schopností napodobovat zpěv jiných ptáků

Faded 2) Vyměněn vnější plášť (vlna, peří a podobně) v důsledku roztavení (o zvířatech, ptácích).

Potter - 1) (Furnarius rufus) Pták rodiny kamen

Příznaky: žízeň, průjem; někdy pták umře

Dragobet Ve starověku se věřilo, že jaro začíná v tento den, příroda se probouzí a ptáci se angažují a člověk by se měl podílet na univerzální radosti

Dubrovník (Emberiza aureola), pták z ovesných vloček rodiny kolemjdoucích

Lark Lark - pěnice

Zhuravlikha Zhuravinkha - Žena z bažin

Zelenushka Zelenushka - pěnice

Ledňáček říční - Velký pták s krásným peřím a dlouhým zobákem, žijící u vody

Inkubace inkubace - chov mladé drůbeže z vajec v inkubátorech; housenky bource morušového ve speciálně zařízených prostorách (líhně); mladistvých ryb z oplodněných vajec v rybnících nebo líhních

Calvados Připravte s ním omáčky a občerstvení (uprostřed kruhu hermelínů, udělejte zářez, nalévejte Calvados a pečte - jednoduše a elegantně), pečte drůbež, ryby, vepřové a telecí maso

Kamenushka - Černo-barevné kachní rodiny žijící v horách a zimovat na moři u skalnatých břehů

Moorhen rákos, voda nebo slepice slepá (Gallinula chloropus) - malé vodní holubice velké velikosti z pastýřovy rodiny, rozšířené na všech kontinentech, s výjimkou Austrálie a Antarktidy

Rodina kanárských navijáků

Kaprifol Mimochodem, plody jsou nepoživatelné, ale ptáci ochotně peckují

Nikdo nikdy neviděl carbuncle tak blízko, aby určil, zda je to pták nebo zvíře

Cuneiform Pro identifikaci slov, které vyjadřují pojmy určitých specifických kategorií (například ptáků, ryb, profesí atd.), Byl použit malý počet determinantů - nevyřešitelných ukazatelů.

Krabice Věci v krabicovém domě na jedné straně odrážejí její naivní představy o bujné kráse; na druhé, její komunitní a domácí zábavní program (čtení karet, odvaha, vyšívání a vaření): „Místnost byla zavěšena starou pruhovanou tapetou; obrazy s některými ptáky; mezi okny, malá stará zrcadla s tmavými rámy v podobě stočených listů; za každým zrcadlem byl buď dopis, nebo starý balíček karet, nebo punčochy; nástěnné hodiny s malovanými květy na ciferníku

Crake crex, pták z pastýřovy rodiny jeřábů

Coscoroba (Coscoroba coscoroba) - vodní ptactvo rodiny kachen

Nomads 2) Zvířata, ptáci, často mění jejich stanoviště při hledání potravy, míst odpočinku atd.

Wren Wren - Sparrowbird

Sandpiper Dlouhosrstý, dlouho účtovaný pták malé a střední velikosti, s ostrými křídly a krátkým ocasem

Kurgannik je dravý pták z rodu skutečných bzučáků z čeledi jestřábů (Accipitridae) o rozměrech 57 až 65 cm a rozpětí křídel od 135 do 160 cm.

Partridge - 1) Divoký pták z tetrovce a bažantí rodiny

Modrá tit - modrá tit pták rodina s modrými křídly a ocas

Lyrebird - Passerine Bird s ocasem, který vypadá jako lyra

Malinovka Malý pěvec rodu Drozdovů

Metswaima v estonské mytologii lesní strážce duchů povýšených ptáků, zraněných a nemocných zvířat, podporujících růst stromů

Pohřební pozemek Imperial orel (Aquila heliaca), pták jestřábů rodiny

Flycatcher 3) Malý passerine pták, který se živí hmyzem

Unform - Nedokončený (o zvířatech, ptácích).

Vyděšený - Jeden, který se nebál, lovci nenasledovali (o zvířatech, ptácích).

Papriky (francouzský papillote - papírový obal) - Papírové zkumavky používané v restaurační kuchyni s různými výřezy a mušlemi, pomocí kterých zakrývají konce kostí zvířat nebo ptáků vyčnívajících z masa

Fern - Druhý kloub křídla u ptáka

Paskundzhi v gruzínské bájesloví a folklorní drak-jako pták

Pyskulka - pták rodiny kachen, dělat zvuk připomínat přetrvávající pískání

Potápěčská ryba - dobře plovoucí pták brouka

Underwing - Spodní křídlo

Brhlík lesní - malý lesní pták z rodiny kolemjdoucích

Příjezd - Ten, kdo přijde někam; migrujících (o ptácích).

Rozpětí b) Objeví se během sezónního rozpětí (o ptácích) 2) Rychlé létání, míjení kolem, míjení

Mláďata - ptáci, ve kterých se kuřata vylíhnou zcela bezmocná, často slepá, pokrytá dolů; taková mláďata zůstávají v hnízdě dlouhou dobu a jsou krmena rodiči (kolemjdoucí, holubi atd.).

Drak dravých ptáků

Hermitage Hermitage - pták kolemjdoucí žijící v pouštích Asie

Saprofágní Někteří savci (například hyeny), ptáci (supi a další), hmyz (brouci masožravců a kůže, larvy řady mouch) a další

Tajemník tajemníka - dravý pták obývat Afriku s dlouhýma nohama a kuřátko na hlavě se podobat husím peřím

Serpoklyuv - bahniči skupiny ptáků se zobákem, tvarovaný jako srp

Cattleman - pes honí dobytek, drůbež (v řeči lovců) místo šelmy během lovu.

Sobakevich Síla a vůle Sobakevicha („Ne, kdo je pěst, nemusíš se narovnávat v dlani!“) Jsou zbaveni ideálu, srdce, duše, ve skutečnosti jsou stejně mrtví jako Manilovův snění nebo Plyushkinova lakomost, nakonec zpomalují pohyb “ Tři ptáci Rus

Falconer - jeden kdo se stará o dravé ptáky, cvičí je a loví s nimi.

Shrike - malý dravec paserine oddělení se zakřiveným zobákem a drápy

Strenatka - pták rodu ovesných vloček; Dubrovnik

Ten'kovka - tučňák rodu Warbler

Tundrika Tundrika - Pták čeledi rodů

Windigate Učení o nezdravé vášni velkého detektiva pro baculaté bílé husy s černým pruhem na ocase, Windigate poslal Sherlocka Holmese a Watsona na trh Covengarten velkoobchodníkovi Breckinridge

Ocas - Ptačí prsa; dlouho-sledoval tit

Smích - Racek pro odloučení ptáků; sleď racek

Chakhokhbili Tak se ukazuje, že pták je smažen ve vlastní šťávě nebo ve vlastním tuku

Chauntecleer Všichni ptáci a zvířata ve hře nechápou Chauntecleer, dělají si z něj legraci, ale poezie a zvonící píseň nemohou vyhrát.

Shirokorot - 1) Ptačí řád

Storm 2) Sealbird z rodu Petrel

Twitter - 1) Pták, který neustále cvrliká, bez slova

Epiornis - vyhynulý obr (výška až 3 m, hmotnost až 450 kg) pštrosovitých ptáků

http://www.c-cafe.ru/words/QueryB.php?QueryId=32402

Bažantí ptáci

Základní informace o zvířatech druhu - ptáci, rodina - bažant: stanoviště, velikost, vzhled zvířat

Distribuován v horských pásmech od Balkánského poloostrova na západě po Čínu a Himaláje na východě. V USA je keklik úspěšně aklimatizován ve státech Nevada a Novém Mexiku. Představen na Nový Zéland, Havajské ostrovy a Jižní Afrika. Obývá pouště a lesní okraje do nadmořské výšky 4600 mnm.

nastane v jihozápadní Číně (Guizhou, Sichuan, a Yunnan), v severovýchodní Barmě, a southeastern oblasti Tibetu. Populace divokých bažantů žijí v anglických okresech Bedford, Buckingham a Hartford.

Vyskytuje se na Vysočině jižní Sibiře - v Rusku, Mongolsku, Číně a Kazachstánu. Přebývá v stepích, horských loukách a tundře v nadmořské výšce 400 m do oblastí s konstantní sněhovou pokrývkou.

Arabský keklik žije v jihozápadní Saúdské Arábii a na severu Jemenu. Žije na suchých svazích hor a roklí, pokrytých trávou a nízkými křovinami, v nadmořské výšce 1500 mnm. Nejčastěji lze pozorovat ptáky na Vysočině v nadmořské výšce nad 2400 m nm.

Africká rocková partridge žije ve střední Africe mezi 7. a 17. severem. Distribuční oblast sahá od pobřeží Gambie a Senegalu přes Guineu-Bissau, Guineji a Sierru Leone, na jih Mali, Burkinu Faso, jihozápadní Niger, jižně od Čadu, severně od Pobřeží slonoviny a Ghany, Togo, Beninu, Nigérii a severně od Kamerunu, a také Středoafrická republika a severovýchod Zaire do Súdánu, severní Ugandy a západní Keni. Tam jsou izolované populace v Etiopii a na severu Eritrea.

Bambusová koroptev je rozšířená v severovýchodní Indii, ve východním Bangladéši, v čínských provinciích Yunnan a Sichuan, stejně jako v severní Myanmaru, Thajsku, Laosu a Vietnamu, kde se nachází napůl otevřená, zarostlá keři a lehkými lesními krajinami. Upřednostňuje okraj lesa v nadmořské výšce 500 až 3000 m nm. Žije v bambusových hájích, stejně jako v lesích vrby a dubu. Často můžete najít ptáky v blízkosti lidských sídel.

To je nalezené v jižní a jihovýchodní Asii, včetně jihu a východu Indostan, jihovýchodní Čína (Yunnan, Guangxi, Hainan ostrov) t

Oběžník obíhající - nalezený v severní Americe a na severu Eurasie; jíst na britských ostrovech. V Rusku se vyskytuje od východního pobřeží Baltského moře po Kamčatku a Sachalin a žije také na ostrově Grónska.

Bělovlasý turch se rozšířil ve třech izolovaných oblastech Senegalu, stejně jako na Pobřeží slonoviny do Kamerunu, v Zair, Zambie a Angole.

západně od Severní Ameriky od centrální Aljašky a Yukon přes skalnaté hory a pobřeží Britské Kolumbie k americkým státům Washingtonu a Montana, Wyoming, Colorado a Nové Mexiko.

White-sledoval Monal je distribuován od Arunachal Pradesh v Indii východ k severní Myanmar k jihovýchodní Tibet a západní Yunnan v Číně.

Distribuční oblast sahá od severní Sahary k severozápadnímu Egyptu a Maroku.

Marsh Turach žije v povodí Gangy a Brahmaputry. Žije v Bangladéši, Indii a Nepálu, v Nepálu žije pouze 500 ptáků.

Bulverava lofura je endemický ostrov Indo-malajského ostrova Borneo.

Tragopan Burobryuhi žije v jihovýchodní Číně. Distribuční oblast sahá od severovýchodu Guangxi k severu Guangdong a jihovýchodní Hunan, severozápad Fujian a jih Zhejiang. Populace je roztříštěná a nachází se pouze v izolovaných, zcela nedotčených lesích.

jediný druh rodu Rollulus (korunované koropty) rodiny bažantů, obývající nížinné lesy v jižní Barmě, jižním Thajsku, Malajsii, Sumatře a Borneu.

Severní Amerika - USA, centrální Aljaška, Kanada. Ptáci žijí v jehličnatých (smrk) a listnatých lesích; v otevřených prostorách (silnice, louky, orná půda); v oblastech sousedících s tundrou a prériemi. Obývá také skalnaté svahy hor a kopců pokrytých stálezelenými stromy a malými keři. V horách se tyčí výškou až 1060 metrů nad mořem.

Druh žije v severní Indii. Himalájská koroptev byla označena na třech místech na severu Uttar Pradesh. Poslední pozorování je datováno 1890 rokem.

Himalájský monal obývá horské lesy s duby, borovicemi a rododendrony a strmými mírnými svahy s travnatým porostem v nadmořské výšce 2500 až 5000 metrů nad mořem v Himalájích, od východního Afghánistánu po východní hranici Bhútánu a v oblastech Tibetu. S vysokou sněhovou pokrývkou sestupuje do nižších horských výšek.

Obývá louky v subalpských a alpských oblastech hor, tráví noc ve skalách. S výrazným zakrytím vegetace sněhem přechází do nadmořských výšek 1500–2000 m.

kuřecí pták z Nového světa rodů krůt, rodinný bažant. Mírně menší než Turecko, žijící ve Střední Americe.

Oční tragopan žije v stálezelených nebo smíšených horských lesích ve výškách až 4.600 mv Tibetu, v centrální Číně, v Bhútánu, v severovýchodní Indii, v Barmě a v severním Vietnamu.

V minulosti byl ve všech souvislých lesích Evropy a Asie, na Sibiři na východě až po Západní Transbaikalia, Olyokminsk a Vilyuisk, nalezen třešeň lesní. V XVIII-XX století se rozsah a počet tetřeva silně snížil, v místech, kde zmizel. Ve Velké Británii, v polovině 18. století, byl dřevo-tetrov zcela vyhuben, a pak dovezen tam ze Švédska v roce 1837 a chytil.

Rozsah sahá na jih od jihovýchodní Aljašky a Kanady severozápadních území v Kalifornii, Arizoně, Coloradu a Novém Mexiku.

Distribuován v horských lesích střední Číny.

v Alpách, Itálii, Turecku, Řecku a západní Asii.

Žije na ostrově Javy a dalších ostrovů Sunda.

Žije ve volné přírodě v nadmořské výšce 900 mv Javě, Indočíně, severovýchodní Indii, Bangladéši, Myanmaru, západní Malajsii, Thajsku a jižní Číně.

Obývá hlavní ostrovy Japonska jako endemický druh - Honšú, Šikoku a Kjúšú, kde se vyskytuje v kopcovité oblasti pokryté keři. Zavedena na Havaji a v Severní Americe.

Rodištěm zlatého bažanta je Čína - území omezené na severozápadě tibetskou plošinou, na východě provincií Anhui, a na jihu provincií Guizhou. Zlaté bažanty žijí v hornatých oblastech centrální Číny v nadmořské výšce až 2000 metrů nad mořem, v horských lesích jihovýchodního Tibetu a na severu Assamu.

Nachází se v lesích Severní Ameriky.

Krvavý bažant žije na západě Nepálu až na severovýchod Indie, Bhútánu a severozápadu Myanmaru. Kromě toho se nachází v Tibetu, v Yunnan a Gansu, Sichuan a Shaanxi. Obývací prostor je lesy a keře na Vysočině.

Endemické. Je distribuován pouze na Kavkaze v Rusku, Ázerbájdžánu, Arménii, Gruzii a Turecku.

Kavkazský snowcock je běžný v alpském pásmu hlavního Kavkazu. H

Endemické provincie Kapské republiky v Jižní Africe a Namibii.

Obývá Kaspické sněhové hory v horách Malé Asie (od Taurus po Arménskou vysočinu, Malé Kavkaz a Írán. Na východě pronikl do Kopetdagu).

Žije v nadmořské výšce 350-1500 m ve vlhkých lesích Zairu v povodí Konga.

Dnes, červená koroptev může být nalezená na Pyrenejském poloostrově, v jižní Francii a v severozápadní Itálii. Pták byl přiveden na Azory, Fr. Gran Canaria, Madeira, Baleárské ostrovy a Korsika. Červená koroptev byla přivezena do Velké Británie v roce 1770, od té doby je to cenná hra na jihu a v centrální části země. Poté, co byl do země zaveden asijský chukar, objevili se hybridy s místními populacemi červeného koroptev.

To je věřil, že domestikovaná kuřata jsou pocházející z divokých slepic Banff (Gallus gallus) žijících v Asii.

Žijí v mírném pásmu Eurasie. V USA a Kanadě je představen jeden druh, šedá jarabice.

Vlasti lofur - toto je centrální a jižní Asie, mnoho druhů je obyvatelé ostrovů.

Monály obývají rododendronové lesy v Himalájích.

Stěhování stěhovavých ptáků v Mandžusku, Primorye a severním Japonsku; zimování v jižním Japonsku, na Korejském poloostrově a v jižní Číně.

Široce distribuován v Pákistánu, Indii a na Srí Lance v nadmořské výšce až 2000 metrů nad mořem, žije v džunglích a lesích, na obdělávaných půdách a v blízkosti vesnic, preferuje houštiny keřů, lesních lesů a břehů řek.

Běžná křepelka je běžná v Evropě, Africe a západní Asii; v Rusku - na východě až po Bajkal. Žije v polích na pláních a na horách. Zima v Africe a jihozápadní Asii, především v Jižní Africe a Hindustánu. Chovy v celé Evropě a Asii do severní Afriky, Palestiny, Íránu a Turkestánu.

Bažant obecný je distribuován z Turecka do Primorsky Krai a Korejského poloostrova, včetně Ciscaucasia a Delty Volhy, střední a střední Asie (Afghánistán, Mongolsko) a většiny Číny a na jihovýchodě do severního Vietnamu.

Nachází se v lesních nížinách na poloostrově Malacca, Borneo a Sumatra.

Gadfly grouse je společný od centrální Aljašky a Yukon až na západ od Quebecu. V jižním směru doletu se rozprostírá na Velké roviny.

Páv bažant se šíří z východu Indie přes Barmu na jihovýchod Indonésie. Tento druh žije také na čínském ostrově Hainan.

Peacock bažanti žijí v hustých lesích jihovýchodní Asie.

Harlequin křepelka je obyčejná v tropické sub-saharská Afrika, Madagaskar a jižní Arábie. Obytná plocha je otevřená loukami a zemědělskými plochami s nízkou vegetací.

Distribuován v horských lesích centrální a severovýchodní části Číny v nadmořské výšce 300 až 1800 metrů. Méně obyčejně, to může také být nalezené v údolích nebo soutěskách. Preferuje listnaté lesy, většinou dubové háje s hustou korunou a malým podrostem, stejně jako jehličnaté lesy a keře. Ptáci také využívají orné půdy k hledání potravy.

Žije ve východní Číně jižně od Yangtze a žije tam v subtropických lesích a druhotných biotopech, stejně jako v kulturní krajině. Specifické epithet je dáno na počest amerického ornitologa Daniela Girauda Elliotta.

Pouštní předhradí je typickým obyvatelem suchých kamenitých svahů v podhůří střední a jižní Asie. Krmí se obvykle v hejnech s počtem až 20 jedinců.

Malované křepelky žijí v Africe ze Sierry Leone a Etiopie do Zambie a Kwazulu-Natal, stejně jako na indickém poloostrově, Barmě, Thajsku, Tchaj-wanu, Číně, Borneu, Nikobarských ostrovech a Filipínách, Javě, Lomboku, Floresu, Timoru, Sumatře. v Nové Guineji a Austrálii.

Široce rozšířený druh, který žije téměř všude v lesích a tajga zóně Eurasie, od západní Evropy až po Koreu.

Distribuován v Eurasii a Severní Americe, kde obývají lesní zónu. Způsobem života jsou všechny druhy navzájem velmi podobné.

Rozsah druhů zahrnuje hory jihovýchodní Číny, hraničit s tibetskou plošinou od východu. Obývá smíšený les s protínajícím se reliéfem, sítí potoků, roklí, přítomností pahorků a oblastí lesa s množstvím padlého mrtvého dřeva.

Přebývá na jihu a západě Hindustanu

Žijí v mírném pásmu Eurasie. Obývá téměř celou Evropu, Malé Asii, Kazachstán a jih západní Sibiře, od Britských ostrovů a Skandinávie až po Altaj a Tuvu.

Tam je stříbrný bažant v jižní Číně, východní Myanmar a v Indočíně.

Tragopan Serobryukhy žije na severovýchodě indického subkontinentu. Oblast distribuce sahá od východu Bhútánu k severovýchodu Indie. Nachází se také v extrémním jihovýchodě Tibetu.

Tento druh obývá Himaláje z Kašmíru a Garhwal do Tibetu, stejně jako několik vysokohorských pohoří v Číně. Ptáci obývají travnaté horské svahy a kaňony skal v nadmořské výšce 2.900 až 5.500 mnm.

Evropa, Asie, Severní Amerika

Distribuován v lesích, lesních stepích a části stepních zón Evropy a Asie - z alpských hor a britských ostrovů na západě do regionu Ussuri a Korejského poloostrova na východě. Hranice oblasti jsou velmi vágní - v závislosti na velikosti obyvatelstva a na kulturní změně krajiny jsou vystaveny výkyvům v jednom směru.

Stanoviště sahají od východního Pamíru a Ladakhu po Tibet a centrální Himaláje. Většinou žijí v kamenitých plaketách v nadmořské výšce 4.300 až 5.000 mnm.

Tento druh je běžný v deštných lesích ve výškách mezi 1800 a 3.900 mv Indii, Nepálu, Sikkimu, Bhútánu, Jižní Číně a Tibetu.

Ptáci upřednostňují husté, vlhké horské lesy v nadmořské výšce 1000 až 4000 m nm. Oblast distribuce sahá od Himalájí po hory severní Barmy, stejně jako centrální a jižní Čína.

To je nalezené v suchém, kopcovitém tundře (od této doby ruský druhový název) a alpský pás severních polokoulí, včetně Pyrenejí a Alp, hornatá část Skotska, Skandinávie, Island, severní Asie (Altai, Khangai) a hory centrálního Japonska.

To je nalezené od Kypru a Malá Asie k severovýchodu Hindustan. Z jižní Evropy rychle zmizí kvůli neustálému lovu.

Turachi žijí v tropických oblastech Afriky a Asie. Severní hranice jejich distribuce prochází Kavkazem. Četné typy turaci se velmi pružně přizpůsobují lidským sídlům a kulturní krajině, takže jejich biotopy se liší v závislosti na regionu: husté lesy nebo otevřená louka, keře nebo keře, dokonce i kamenité krasové oblasti nabízejí turachamové potraviny a ochranu.

Turachova koka je distribuována nepravidelně ze severní Mauritánie do jižní Afriky.

Turach Shelley je obyčejný ve východní a jihovýchodní Africe.

Bažant obecný (Phasianidae), sestávající ze čtyř druhů, distribuovaných hlavně v Číně

bažant pták v džungli jihovýchodní Asie

Zástupci rodu žijí ve stádech v lesích a keřích a jsou distribuováni z přední a střední Asie na západě do Číny a Japonska na východě. Dodává se a aklimatizuje na mnoha místech Evropy a Severní Ameriky.

Rozsah strakatý argus pokrývá Vietnam, Laos a centrální Malajsii. Na poloostrově Malacca je distribuční oblast omezena především územím národního parku Taman Negara. Argus je častým ptákem v regionech, ale vzhledem k jeho nenápadné opeřené barvě je těžké jej odhalit. To je patrné především díky dalekosáhlé výzvě muže.

Chocholatý turch se rozprostírá přes široké oblasti východní a jižní Afriky od jižního Súdánu, Etiopie a Somálska na severu až po Kwazulu-Natal a Namibii na jihu.

druhy bažantů (Phasianidae) žijící na ostrově Srí Lanka

Tragopan černohlavý žije v severozápadním Himalájích. Oblast distribuce sahá od severního Pákistánu k východu přes Kašmír a Ladakh v severozápadní Indii k Garval údolí. Zpočátku, druh také žil na východ v Indii. Na jihozápadě Tibetu se tento druh také setkal.

Biotopy tohoto druhu jsou lesy a houštiny himalájského podhůří, od Indus po západní Thajsko. To je také nalezené v havajských ostrovech (ačkoli docela zřídka), kde to je považováno za indukovaný druh, protože to spotřebuje a rozptyluje semena indukovaných rostlinných druhů.

Vlasti mudrce šalvěje je steppes, pokrytý palem v západní Severní Americe, od Kanady do Nového Mexika.

Na naší planetě žijí různé druhy a rodiny zvířat. Pokud se o nich chcete dozvědět více, doporučujeme vám použít náš adresář divoké zvěře světa. V této části lokality jsme shromáždili popis a fotografie zvířat, která patří k druhům bažantího ptactva rodiny. Díky referenční příručce se lépe seznámíte se světem divokých zvířat, z obrázků se dozvíte, jak vypadají různí bažantní ptáci.

http://www.prostozoo.com.ua/spravochniki/vidy_zhivotnyh/10/103

Bažant obecný (Phasianidae)

Bažant (páv, Phasianidae nebo Pavonidae) je rodina ptáků řádu kuřat, zahrnuje asi 180 druhů, sjednocených ve 48 rodech. Kromě toho je známo 65 fosilních druhů. Tato rodina sjednocuje ptáky malé a střední velikosti.

Délka od 12,5 cm (křepelka) do 198 cm (páv). Na rozdíl od tetřeva není jejich metatarzální osrstění nebo je opeřený pouze nahoře. Na okrajích prstů chybí nadržený okraj. Nosní dírky nejsou opeřené a jsou pokryty kůží shora. Nohy bažantů (zejména paličkování) jsou delší než u tetrovců, proto je tělo zvýšeno nad zemí a ptáci jsou schopni spěchat. Moult se stane jednou ročně. Drápy se neproléhají, postupně se odstraňují a postupně rostou.

Bažanti jsou široce distribuováni po celém světě, s výjimkou severu a jihu obou polokoulí. V Rusku jsou křepelky, koroptve, ular, bažant, turach. Bažant, na rozdíl od tetrovce, se tvořil v tropech a subtropech. Nejsou přizpůsobeny severním podmínkám: v případě těžkých zim nebo pádu hlubokého sněhu v hmotě zemřou.

Bažant žije v různých podmínkách - v lesích (ale vyhýbá se tajze), stepích, pouštích, horách, kulturní krajině; mnoho keřů ke keři.

Bažant se živí hlavně rostlinnou výživou. Sbírají potraviny výlučně na zemi, zatímco vykopávají půdu (pouze bažant se nekopá do země), nebo peckují potraviny z křovin, které mohou dosáhnout svým zobákem.

Všichni bažantní hnízda na zemi. Mnoho druhů je monogamní, ale samci se obvykle neúčastní vylíhnutí a chovu mláďat. Většina druhů žije sedavý, někteří migrují nebo dokonce odletět na zimu. Bažant patří mezi cenné lovecké ptáky. Některé druhy jsou domestikované, mnohé jsou chráněny.

http://www.ebirds.ru/phasianidae/index.htm

Rodinný bažant lat Phasianidae

Keklik

lat Alectoris
ang Chukar koroptev

Zdroj: Ptáci Ruska. Determinant. Alexey Mosalov, Peter Voltsit.

Partridge opustil

lat Mmoperdix griseogularis
ang Viz část Partridge

Křepelka

lat Coturnix coturnix
ang Společné křepelky

Zdroj: Ptáci Ruska. Determinant. Alexey Mosalov, Peter Voltsit.

Japonská křepelka

lat Coturnix japonica
ang Japonská křepelka

Turach

lat Francolinus francolinus
ang Černý frankolín

Vousatý koroptev

lat Perdix daurica
ang Daurian Partridge

Šedá koroptev

lat Perdix perdix
ang Šedá koroptev

Zdroj: Ptáci Ruska. Determinant. Alexey Mosalov, Peter Voltsit.

http://onbird.ru/opredelitel-ptic/semejstvo-fazanovye

Rodinný bažant

Rodina bažant Phasianidae (Horsfield, 1821) družstvo Galliformes Galliformes. Tato nejrozsáhlejší rodina odloučení spojuje velmi různorodou velikost, barvu a způsob života ptáků. Oni jsou distribuováni téměř všude, ne jediný ve vysokých zeměpisných šířkách Eurasie, severní a jižní Amerika, v Antarktidě, a na vzdálených oceánských ostrovech, včetně Nového Zélandu.
Bažantí ptáci obývají širokou škálu krajin, ale jsou jasně spojeni s řídkými stromy a keři tropických nebo subtropických typů, a fauna bažantí ptáků v jižní Asii je nejrozmanitější. Všichni bažanti jsou suchozemští ptáci a jen několik druhů pravidelně sedí na stromech nebo na nich spí. V vzájemných vztazích pohlaví převládá polygamie, ale monogamní nejsou neobvyklé. V množství druhů, muži inklinují mít komplexní aktuální chování, ale skupinové proudící je obvykle nepřítomné. Hnízda jsou usazena na zemi - to je obvykle malá díra se skvrnou podšívkou. Počet vajec ve spojce je od 4 do 37. Druhy s malými velikostmi jsou obzvláště plodné a tyto druhy se vyznačují velmi rychlou zralostí ptáků (v křepelkách do 6 měsíců). U ptáků bažantů, lišících se velkou velikostí, zralostí, zejména u mužů, je dosaženo ve druhém nebo třetím roce života.
Bažant - školní ptáci a mimo období rozmnožování jsou chováni v malých skupinách, i když mohou vytvářet významné agregace. Téměř všichni bažanti jsou sedaví ptáci, ale někteří je (keklik) moci dělat významné sezónní stěhování, a některé druhy křepelky jsou skutečné stěhovavé ptáky.
Řada druhů rodiny má pro člověka velký ekonomický význam. Některé z nich byly úspěšně domestikovány a po velmi dlouhou dobu, mezi nimi na prvním místě je určitě domácí kuře v celé řadě plemen vytvořených člověkem, jehož předchůdcem je divoké kuřecí maso Banivan Gallus gallus, které stále žije v mnoha částech jižní Asie. Jiné druhy jsou tradiční objekty sportovního lovu, a, být snadno chován (takový jako bažant), v množství zemí staly se opravdu divoká hra. Mnoho druhů, díky mimořádně malebnému zbarvení samců, je chováno pro dekorativní účely (pávy, mnoho bažantů). Současně řada druhů této rodiny doposud prudce snížila své počty do té míry, že jim hrozí vyhynutí a potřebují zvláštní ochranná opatření.
Taxonomie rodiny nebyla dosud dostatečně studována a fylogenetické vztahy jednotlivých skupin bažantů jsou do značné míry nejasné. Ozubené koroptve Odontophorinae a perličky Numidinae jsou nejvíce izolované (na úrovni podčeledí), zatímco rozdělení mezi podčeledemi Perdicinae partridge a bažantem Phasianidae samotným není příliš jasné. Řada autorů rozlišuje perličky do samostatné rodiny.
Zubatý tetřívek je jediná skupina ptáků bažantů, kteří obývají západní polokouli (Jižní a Střední Amerika a jižní část Severní Ameriky). Distribuce perliček je omezená na Afriku, a skutečný bažant a koroptví obývají Afriku, Eurasii a Austrálii, s jen křepelkou proniknout k latter.

SEZNAM Klanů čeledi Phasianidae
Podle kontrolního seznamu IOC World Bird Names, verze 6.2 (duben 2016)

http://warbler.ru/birds-of-the-ussr/galliformes/phasianidae/

Správné odpovědi na hru Hádejte slova. Úroveň 3-22

2) Povinné zaměstnání zahradníka (5 písmen):

3) Místo v kostele, odkud čtou nebo zpívají (5 písmen):

4) Světlo...! (5 písmen):

5) Alkoholický nápoj (4 písmena):

6) Olivovník, olivový, olivovník (5 písmen):

7) Řezání stromů (5 písmen):

8) Voják (4 písmena):

9) Kyselé ovoce (5 písmen):

10) Pověsti, fámy (5 písmen):

11) Zvolený kruh, vrchol společnosti (5 písmen):

12) Mladá dáma v Polsku (4 písmena):

13) Pane Fixe, máte...? (4 písmena):

14) Nejezděte... y! (5 písmen):

15) Odrůda jablek (5 písmen):

16) Položka pro hraní badmintonu (5 písmen):

17) Žena svůdce (4 písmena):

18) Tento velký pták. bažantí squad kuře (6 písmen):

http://1000smile.ru/ugaday-slova-guess-the-words/116-pravilnye-otvety-k-igre-ugaday-slova-uroven-3-22.html
Up