logo

Linnet, odkazoval se na lidi jako repliky a repoly (lat. Carduelis cannabina), je malý pták patřící do skupiny kolemjdoucí z rodiny finch. Délka těla se může pohybovat od 13 do 16 cm a hmotnost je také malá až 22 gramů. Tento druh je distribuován téměř všude v Evropě, částečně v Africe a Asii.

V období páření má samec zpěvníka Linnetu jasnou a krásnou barvu karmínové barvy hlavy a prsou a břicho je lehké. Čím starší repoly, tím intenzivnější zbarvení. Zadní strana je natřená hnědou barvou.

Na křídlech a ocasních pásech jsou bílé úzké a široké černé. U samic a mláďat není opeření tak jasně zbarvené, protože nemá červenou barvu. Prsu a břicho samic jsou lehké s hnědými variacemi podélné polohy.

Zobák je tlustý nebo poměrně tlustý, krátký, kuželovitý, šedě zbarvený. Tlapky jsou dlouhé, zarostlé peřím do cívky, hnědé. Prsty jsou tenké, s ostrými drápy, velmi houževnaté.

Ve fotografii ženské linnet

Vlastnosti a lokalita Linnet

Repolov - stěhovavý pták. Obyvatelé teplejších oblastí však mohou zůstat v zimě bez letu nebo putovat hledáním míst bohatých na potravinové zdroje. Z jihu se ptáci vrací na hnízdiště brzy na jaře, začátkem dubna a téměř okamžitě začnou stavět hnízdo.

S cílem dobýt jeho vyvoleného, ​​muž linnet používá zpěv. Píseň je velmi komplexní a různorodá. Správce může být bezpečně nazýván nejlepším zpěvákem mezi nálezci, stejně jako v jeho písni můžete slyšet různé cviky, cvrlikání, šelest a pískání.

Poslechněte si zpěv Linnetu

Velmi často si půjčuje zvuky jiných druhů. Při představení můžete slyšet klikatka slavíka a larka pole. Střídání zvuků může probíhat v jakémkoli pořadí, v jejich použití není žádný řád.

Muž, před zpěvem, pohodlně usadí na vrcholu stromu nebo keře, na plotě nebo napájecích vodičích, zvedne svůj chomáč a otočí se ze strany na stranu, začne rozdávat své vrtáky. Někdy stoupá do nebe, dělá jeden nebo dva kruhy a vrací se na místo, plánuje ve vzduchu a nepřestává zpívat svou píseň.

Linnet je kolektivní pták, což je důvod, proč muž nikdy nespí sám. Vždy na krátké vzdálenosti, asi 50 metrů, spolu s ním zpívají i další ptáci. Tento druh písně provádí celou sezónu, od příjezdu do odjezdu.

Nejaktivnější fází je však příprava před hnízděním a období hnízdění. To je v této době že pták linnet je nejzajímavější poslouchat. Na jihu létají ptáci na začátku října a shromažďují se v hejnech.

Mějte repolov malé hejna nebo páry, pohybující se rychle při hledání potravy na zemi nebo v křoví. Červené prsy samců jsou obzvláště jasné během období páření, ale na podzim, když se pleseň, červené peří skrývá pod novým peřím s okraji zbarvenými šedě.

Na jaře jsou tyto rohy vymazány a naše oči opět vidí ptáka linnet, jehož fotografie je široce distribuována na internetu, s prsou a hlavou v červené barvě.

Příroda a životní styl Linnetu

Pták Linnet dává přednost obývání kulturní krajiny, jako jsou živé ploty, osobní parcely, zahrady, stejně jako keře na okraji lesa nebo mladý růst na okraji luk, roklí a silničních plantáží.

Ale pták se snaží vyhnout hustým lesům. V páru ptáků žijí pouze v hnízdní sezóně a zbytek času se pohybují s veselým a přátelským hejnem. Létání z repol je zvlněné a rychlé.

Tento druh ptáků je velmi plachý, proto je velmi těžké je udržet v zajetí. Vyděšení začnou bít na tyče klece. Když zajatý obsah může dát potomstvo, křížení s goldfinches, canaries, a jiné druhy rodiny finch.

Linnet jídlo

Semena různých plevelů, včetně lopuchu, lopuchu a čemeřice, jsou nejoblíbenějším krmivem z granivorních ptáků. Ale také neodmítají různé druhy hmyzu a jejich larvy.

Krmí své mláďata jako loupaná semena a pupeny rostlin, stejně jako hmyz. Ačkoli tento druh linnet nese jméno, to nebylo si všiml když jedí konopí semena, ledaže to náhodně chytne. Pro usnadnění procesu drcení semen je celý palatální povrch vykopán se speciálními drážkami.

Reprodukce a dlouhověkost linnetu

Hnízda se často navíjejí častěji do tlustých křovin nebo živých plotů ve výšce až 3 metry, preferují ty pichlavé. Někdy se používá nízký smrk. Konstrukce hnízda je zapojena pouze v ženské linnet.

Dobrá, miskovitá forma je vyrobena z dřevěných vláken, silných kořenů, s mechem nebo lišejníkovou vložkou. Lze použít zvířecí kožešiny nebo pavučiny. Průměr hnízda je 11 cm, výška od 5 do 9 cm.

Na fotografii hnízda linnetu

Vejce jsou položena v první polovině května, 3-7 kusů. Barva skořápky je nazelenalá nebo modravá, s hnědými skvrnami po celém vejci, které tvoří tupý konec. Po dva týdny je samice inkubuje, ale oba rodiče se již zabývají krmením nenasytného potomka.

Mláďata se rodí dlouhá, hustá, tmavě šedá barva. Asi za dva týdny oplodní potomci opustí hnízdo, ale po určitou dobu jim otec pomůže s jídlem a samička začne připravovat hnízdo na druhý plod.

Tato mláďata stojí na křídle a nechávají své rodiče kolem konce července nebo o něco později. Linnet žije v přírodě až do 9 let, v zajetí je tento věk mnohem delší.

Tento pták přináší člověku v zemědělství značné výhody, ničí semena plevelů. Ačkoliv jejich existence není ohrožena, jsou velmi rozšířené, i když v některých evropských zemích je pták zařazen do seznamu chráněných druhů.

Vztahuje se na tento typ velkých zpěváků, kteří potřebují velmi pečlivě a opatrně, aby si naši potomci mohli vychutnat cvrlikání a peresvistom. Koneckonců, použití v zemědělství chemických látek, které ničí plevele, osud tohoto typu špatné výživy.

http://givotniymir.ru/konoplyanka-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-konoplyanki/

Linnet (Repolov)

Linnet (latinsky Acanthis Cannabina) patří do rodiny pěnkavovitých, nazývá se také repolov. Ve vzhledu repoly jsou velmi podobné divokému kanárku. Zadní strana ptáka je hnědá, hlava je šedá, oblast nad ocasem je šedo-růžová. Na ocase a křídlech můžete vidět široké černé pruhy a úzké bílé. Muži mají také červené peří a světlé čelo na čele. Barva mladých ptáků a samic je více vybledlá, není tu žádná karmínová barva. Břicho je bělavé, pestré, samec je monofonní. Jedná se o velmi lehké ptáky, váží až 25 gramů a délka těla je až 15 cm.

foto: Konopí

Všude v Evropě, Asii, severozápadní Africe jsou šňůrky na krku. Upřednostňuje hnízdí v lesích, opuštěných zahradách, roklích porostlých křovinami a pustinami. Vyhýbá se hustým lesům, často se usazují v okolí vesnic a měst.

foto: Muž linnet, on repol

Reprodukce, výživa, návyky

Nejčastěji jsou Linnets chovány v malých hejnech nebo ve dvojicích, pohybují se velmi rychle ve vysoké trávě nebo keřích. Když přijde čas hnízdění (často na konci května), ptáci leží mezi 4 a 6 vejci s modravě zelenou skořápkou a hnědými skvrnami. Často, ženy během sezóny mohou dělat dvě spojky, mláďata jsou krmena oběma rodiči. Inkubační doba je v průměru 13-14 dní. Někteří ptáci přezimují, někteří létají na jih.

foto: ženské linnet

Tvrdě si zvyknou na domácí podmínky, jsou velmi plachí, bojí se domácích zvířat a lidí. Často jsou drženi v prostorných klecích nebo klecích s jinými zpěvníky. Je lepší umístit klece výše, aby nedošlo k narušení ptáků. Udělej si malý domek pro konopné sloupy, okouna, dal dům ke koupání a podavač.

foto: Světlé repolovské peří se objevuje v "páření"

Repově strava by měla být věnována zvláštní pozornost, protože pták miluje rostliny. Můžete jí nabídnout zeleninové lopuch, pampeliška, jitrocel, slunečnicová semena, mák, různé obilné směsi, klíčící zrno. Také přidejte mravenčí vejce, drobivý tvaroh, dávejte malý hmyz. Pokud linnet nemá dostatek vitamínů, umírají v první molt. Reprodukovat plemena v uzavřených prostorách není špatné, jejich hybridy se zlatonožci, kanárky, zelenushkami jsou známy.

Zajímavosti o linnetu

  • To jsou jeden z nejlepších zpěváků vrabčí rodiny, jejich „vokální“ komplex, melodický, složený z různých zvuků;
  • S dobrou péčí v zajetí mohou ptáci žít 9-11 let;
  • Obloha v Repolově není hladká, ale jako by byla vykopána drážkami - pro ptáky je snazší brousit obilí;
  • Po opeření změny, páření outfit stmívá, stane se šedý nebo nahnědlý, a těsně před hnízděním, muži a ženy ukážou jasné peří.

Tato stránka byla prohlédnuta

http://www.pitomec.ru/kinds/main/birds/Pevchie_ptici/Konoplyanka

Linnet Bird

Linnet (také známý jako repolovom) je malý pták s dlouhým ocasem žijícím v západní Asii, Evropě a severní Africe.

Ptačí stanoviště - zahrady, parky a lesní okraje. Linnet upřednostňuje otevřené oblasti s řídkou vegetací.

Linnet (Carduelis cannabina).

Zástupci tohoto druhu milují pobřeží moře, navíc žijí na Vysočině. Linnet je stěhovavý pták, ale obyvatelé jižních oblastí vedou sedavý život nebo létají na krátké vzdálenosti v dosahu.

Vzhled repolov

Velikost tohoto ptáka je 14-16 centimetrů. Rozpětí křídel dosahuje 23-26 centimetrů. Odvažte Linnets od 20 do 22 gramů.

Zobák těchto ptáků má kuželovitý tvar, krátký šedý. Ocas má černou barvu a je orámován bílým okrajem. Hlava je šedá a na čele je červená barva. Hrdlo je zdobeno bílým pruhem.

Tento pták má nádherné peří.

Opeření na prsou samců je červené a u mladých a samic chybí červený tón, prsa jsou šedá. Nohy jsou dlouhé, hnědé barvy. Prsty na končetinách jsou tenké se špičatými drápy. Fly peří jsou černé s bílým lemem.

Chování konopí a výživa

V období páření, Linnet žije v párech, a jindy oni jsou spojeni do hejn malé velikosti. Let těchto ptáků je rychlý.

Zpěv je sbírka zvuků z cvrlikání, trillingu, tresky a pískání. Linnets jsou docela pěkné zpívat. Od poloviny září do poloviny srpna začínají ptáci létat do teplých zemí.

Linnets krmení, zpravidla na zemi. Strava zahrnuje semena, bříza, hloh, bodlák a pampeliška.

Chov

Linnets hnízdí od začátku dubna do konce srpna. V době hnízdění má samice čas udělat 2 spojky, z nichž každá obsahuje 4-7 vajec. Ptačí hnízda jsou postavena v husté vegetaci ve výšce asi 1,5-3,5 metru od země. Žena staví hnízdo. Jako stavební materiál používá suchou trávu, pavučinu, lišejníky a mech. Dno hnízda je izolováno peřím, dolů a vlnou. Hnízdo má tvar pohárku.

Doba inkubace vajec trvá 2 týdny, na procesu se podílí pouze samice a samec se zabývá krmením. Tělo vylíhnutých mláďat je zakryto tmavě šedou dolů.

Počet těchto ptáků je ohrožen.

Rodiče krmí potomstvo po dobu 2 týdnů. Po tom, mladí začnou létat, ale otec pokračuje v krmení kuřat nějakou dobu. Samice během tohoto období připravuje hnízdo na novou pokládku.

Další generace mláďat se stává na křídle v srpnu. Mladiství se sjednotí v hejnech a po určitou dobu nelétají z hnízdišť. Ve volné přírodě žijí tito ptáci asi 3-4 roky a v zajetí se jejich životnost zvyšuje na 10-12 let.

Počet

Stojí za zmínku, že počet obyvatel za posledních 40 let klesl o 62%. Důvodem je snížení přirozeného prostředí. Linnet navíc zemře kvůli pesticidům, které lidé používají k ničení plevelů. V některých zemích je linnet uveden v červené knize.

http://animalreader.ru/ptitsa-konoplyanka.html

Linnet pták (lat. Carduelis cannabina)

Linnet, nebo repols (Carduelis cannabina) je malý zpěvný pták, který patří do čeledi Reel a vrabci podobného řádu. Doma, takové ptáky je těžké udržet, protože tito ptáci nejsou příliš zvyklí na lidi. Když se obsah s jinými ptáky v otevřené a prostorné linerové svobodné svobodě cítí docela pohodlně.

Obsah článku:

Popis linnetu

Velikost tohoto středně velkého ptáka je pouze 14-16 cm s rozpětím křídel dospělého jedince v rozmezí 23-26 cm, průměrná hmotnost linnetu se může pohybovat mezi 20-22 gramy. Průměrná délka křídla dospělého muže je 76,5-83,5 a samice nepřesahují 71-81. V mnoha regionech se zpěvák nazývá křepelka a na území oblasti Charkov se takové ptáky nazývají popik.

Vzhled

Zástupci rodin Seals a Sparrow-tvarované oddíly mají zobák velmi charakteristického kónického tvaru a ne příliš velké délky. Barva zobáku je šedá. Ocas ptáka má černou barvu s přítomností jasně viditelného bílého okraje. Hlava šedé linety je šedá a na čele je červená skvrna. Hrdlo ptáka je zdobeno bílým pruhem. Iris je hnědá.

To je zajímavé! Hlavním rozdílem od nominativních poddruhů je přítomnost lehkého hrdla s častými a malými skvrnami, stejně jako jasná nadkhvosti, na které se hnědavé chuchvalce nespojují vůbec.

Prsní plocha dospělých samců je pokryta červeným opeřením, u mladých ptáků a samic červený tón zcela chybí, proto je prsa pokryto peřím šedé barvy. Nohy Linnetu jsou poměrně dlouhé, mají charakteristickou nahnědlou barvu. Tenké prsty ptačích končetin jsou opatřeny špičatými drápy. Pro černé peří charakterizované černou barvou s bílým lemováním.

Životní styl, chování

Linnet je obyvatelem kulturní krajiny. Takoví ptáci často obývají zahradní výsadby, živé ploty, žijí v ochranných lesích a keřech. Dospělí ptáci často preferují keře na loukách a lesních okrajích. Stěhovaví ptáci pouze v jižní části jejich distribučního pásma putují nebo sedají.

S nástupem jara, zpěváci z rodiny Reel a Sparrow-jako odloučení dorazí docela brzy, kolem března nebo v první dekádě dubna, a pak pokračovat na velmi aktivní hnízdění. Píseň u Linnetu je poněkud komplikovaná, ale melodická, skládající se z různých, většinou bláznivých trilů, doplněných cvrlikáním, píšťalkami, stejně jako pádem, které následují v nespecifikovaném pořadí. Všechny prvky této písně jsou fragmentární.

To je zajímavé! Zajímavostí je, že samci Linnetu nikdy nezpívají jednotlivě, takže několik zpěvných ptáků je najednou v malé vzdálenosti.

Muži z Linnetu zpívají, sedí na stromech nebo v apikální části keřů, na plotech, budovách a drátech. Muži zároveň charakteristicky zvednou chomáč na hlavu a otočí se z jedné strany na druhou. Někdy je muž schopen letět s písní poměrně vysoko ve vzduchu, a po dvou nebo třech kolech pták snadno plánuje zpět.

Období zpěvu trvá od okamžiku příjezdu do okamžiku odjezdu a největší aktivita je pozorována v období před hnízděním a hnízděním. Podzimní odjezd ptáků je na konci září a října.

Kolik živých vložek

Malé ptactvo s dlouhým ocasem nepatří mezi ptactvo, ale jejich průměrná délka života v přírodních podmínkách je přibližně devět let. Podle ornitologů, v podmínkách zajetí, ale pouze s poskytnutím řádné péče, mohou takoví pernatí mazlíčci žít asi deset až jedenáct let.

Sexuální dimorfismus

Na jaře je v mužském opeření na vrcholu, frontální zóně a hrudníku přítomna jasná karmínová barva a v ženském peří není žádná červená barva. Horní část těla je nahnědlá v barvě, a strany a břicho jsou bílé v obou pohlaví, ale uvedené známky sexuálního dimorfismu jsou dost být schopný rozlišovat ženy od mužů.

Lokalita

Linnet obyčejný Carduelis cannabina je reprezentován celou západní Evropou od severní hranice. Na jihu se zástupci druhů scházejí do Pyrenejí, severní Itálie, na území Rakouska, Rumunska a Maďarska. Na východě, umístění hnízdiště linnets jsou dobře známé blízko Tyumen.

V jižní části hnízdiště se nacházejí v dolním toku Kobdo a Ilek, stejně jako v údolí Uralského proudu směrem na jih k hranicím Uralska. V malém množství se parníky nacházejí na pravém břehu řeky Volhy nedaleko Dubovky a Kamyshinu. Během migrací a migrací se ptáci tohoto druhu nacházejí v severní Africe, jižní Evropě, na Kavkaze av Zakaukazsku a ve Střední Asii.

Linka obecná (Linaria cannabina bella) se šíří z území Malé Asie a Palestiny do Afghánistánu. Na Kavkaze se zástupci tohoto druhu usídlují nejen na horách, ale i na úpatí střední Asie, hnízdí v Tarbagatai a na území deprese Zaisan, především na horských svazích. Jižně od Linnetu byla rozšířena v sedmi řekách, ale bez nížin. Takoví ptáci jsou četní kolem Dzhambul, přes hory Tien Shan k horám severního Tádžikistánu, Darvaz a Karategin.

Linnet obyčejný zvládl hlavně kulturní krajiny, včetně plotů, zahrad a ochranných výsadeb v blízkosti obdělávaných ploch nebo železničních tratí.

To je zajímavé! Turkestánské parníky se vyhýbají obydlí v zimě dále než podhůří, kde se během tohoto období aktivně táhnou četné zimoviště.

Biotopy zahrnují keře na loukách a lesních okrajích, ale tito ptáci nežijí v hustých lesích. Turkestan Linnet upřednostňuje suché skalnaté horské stepi s různými trnitými keři reprezentovanými dřišťálem, astragalem, tavolgou a jalovcem.

Strava Linnet

Hlavním podílem obyčejné lněné trávy je zrno a semena nejrůznějších, ale hlavně bylinných rostlin, včetně lopuchu, lopuchu, šťovíku koní a čemeřice. Ve znatelně menším počtu, zástupci rodiny navijáků a vrabci podobného řádu jedli širokou škálu hmyzu.

Kuřata narozená na světě jsou krmena rodiči loupanými semeny a hmyzem. Výživa Turkestánská linnet není v současné době dobře pochopena, ale zjevně funkce v jejich stravě ve srovnání s jídlem běžného konopí neexistují.

Reprodukce a potomstvo

Porušení ploché linky do dvojic se zpravidla objevuje na samém začátku dubna. Psi v tomto období se nacházejí na nějakém kopci, kde zvedají chomáč s charakteristickou červenou čepicí, hlasitě zpívají. V této době, dvojice konopných květů upřednostňuje obsazení pouze přesně vymezených oblastí pro hnízdiště, z nichž jsou nutně vyloučeni zástupci stejného druhu. Oblasti Gnezdovye jsou často omezeny velikostí, takže pár konopí hnízdí vedle sebe.

Trampolíny se obvykle usazují v poměrně hustých a trnitých křovinách, preferují se nižší větve ovocných stromů, jedle, smrky, borovice a jalovce rostoucí na loukách, loukách nebo lesních pasekách. Často zpěvní ptáci staví hnízda podél železničních tratí, v hustých smrkových umělých přistáních.

Hnízda jsou umístěna ve výšce jednoho až tří metrů nad úrovní terénu. Hnízdo linnetu je hustá a přiměřeně pevná konstrukce. Vnější stěny hnízda jsou tkané pomocí suchých stonků nebo stébel trávy, rostlinných kořenů, mechu a pavučin. Vnitřek šarže je potažen vlnou, žíněmi a peřím. Průměrný průměr zásobníku je asi 55 mm, s hloubkou 36-40 mm.

Konopné kameny mají zpravidla dva spojky během jednoho roku. V květnu se v hnízdě objeví vejce zástupců rodiny Reelů a Pěvců v první spojce. Druhá pokládka se provádí přibližně na konci června nebo v první dekádě července. Vejce jsou inkubována výhradně samicí.

Počet vajec v plné spojce je 4-6 kusů. Hlavní tón vajec je matný nebo světle nazelenalý. Na hlavní straně jsou červenohnědé a tmavě fialové čárky, skvrny a tečky, které tvoří zvláštní halu na hloupém konci.

Průměrná velikost vajec je 16,3-19,5 x 12,9-13,9 mm a 16,0-20,3 x 12,0-14,9 mm a proces vykrmování trvá několik týdnů. Kuřata jsou ve svém hnízdě asi dva týdny a samci, kteří vyrazili na několik dní více krmiva na několik dní. Samičky v této době pokračují do zařízení svého druhého hnízda. Kuřata druhého hnízda ploutve jsou ponechána v poslední dekádě července. Kolem posledních srpnových dnů poměrně velké hejna ptáků dělaly poměrně vzdálené stěhování, které se postupně změnilo v lety ptáků žijících v severních oblastech areálu.

Přírodní nepřátelé

Typická půda a opeřený dravci, kteří mohou chytit tak ostré a spíše aktivní zpěv středního ptáka, loví linnet. Poměrně často, mladí hellfishes jsou chyceni pro účel držet se v zajetí jako mazlíček.

To je zajímavé! Repolov se dobře znásobí, když je chován ve voliérech. Konopné hybridy s červenými kanárky, greenfinches a goldfinches jsou velmi dobře známé.

Ornitologové a domácí milovníci zpěvných ptáků prokázali plodnost hybridů, které se získávají z konopí a zellus. Takové hybridy mají velmi dobré zpěvové údaje, které mohou zlepšit schopnost písně.

Stav populace a druh

Počet Linnet obyčejný přes stanoviště je obyčejný. Populace je malá u severních extrémů distribuce, také jak v jihovýchodní části evropského území Sovětského svazu.

Bude také zajímavé:

I přesto, že v současnosti není ohrožena existence zástupců druhů a jsou velmi rozšířené, je na území některých evropských zemí takový zpěvný pták zařazen do seznamu chráněných druhů.

http://simple-fauna.ru/birds/konoplyanka/

Linnet pták. Životní styl a stanoviště Linnet

Nejvíce hudebně nadaný mezi kolemjdoucími. Linnet melodicky zpívá. V arzenálu Ptakha desítky různých zvuků. Pták je položí do melodických vrtáků. Mají spoustu slavíka, lark, prsa.

Na konopných polích můžete slyšet zpěv konopí. Pták se živí semeny rostliny. Proto jméno druhu. Alternativní možnost - repov. Lopata semena linnet také jí, lpí na květenství květenství.

Popis a vlastnosti Linnetu

Linnet je pták skupiny kolemjdoucí, rodina pěnkavců. Externě, ptah se podobá divoký pták. Charakteristické vlastnosti tohoto druhu jsou:

1. Délka těla není větší než 15 centimetrů a váží 18-25 gramů. Mezi kolemjdoucími je rekordní miniatura.

2. Barva na bázi šedohnědé. Přes ocas narůžovělé peří. Břicho a strany zvířete jsou téměř bílé. Světlo je na krku. Černé a bílé čáry jsou viditelné na křídlech. Ty jsou úzké. Černé pruhy jsou široké. Kresba se opakuje na ocas ptáka.

Peří samiček Linnet má tmavší odstíny

3. Sexuální dimorfismus ve zbarvení. Linnet na fotografii je s načervenalým prsou a šarlatovou skvrnou nahoře. To je muž. U žen je zbarvení více vybledlé, jako u mladých populací.

4. Krátká, silná v základně zobáku. Je to taupe. Délka zobáku je menší než dvojnásobek šířky nosních dírek. Toto odlišuje konopí od spárkovaných zlatonohů.

5. Dlouhé nohy s tenkými a houževnatými prsty. Na nich - špičaté drápy. Stejně jako všechny nohy jsou nahnědlé.

6. Dlouhý a špičatý tvar křídla. Na něm jsou 2 opeřené peří. Délka křídla je 8 centimetrů.

7. Podlouhlý, slabě klenutý ocas. To představuje 4 centimetry.

Další linnet je jiné žebrované nebe. Drážky na něm pomáhají prasknout zrna, která krmí ptáky.

Druhy ptáků

Linie ptáků je reprezentována jedním druhem. Příbuzný je pěnkava obecná, kříže potěr, kanárek finch a greenfinch.

Obvykle ornitologové rozlišují 3 poddruhy linnetu:

1. Společné. Její popis je připojen ke všem článkům o ptácích, které jsou typické.

2. Krymská. Liší se od obyčejného rozšířeného jasného okraje na křídlech a více sytě červené barvy v opeření samců.

3. Turkestán. Má čistý a zářivě hnědý hřbet, na rozdíl od špinavého hnědého ve společném a krymském Ptahu. U samců poddruhů jsou červené peří nejen jasnější, ale také častější, přicházejí po stranách, břicho.

Scarlet je dokonce na bílém peří ptáka. Další turkmenští repovi jsou větší než ostatní. Délka křídla ptáka dosahuje téměř 9 centimetrů.

V latině, linnet je volán carduelis cannabina. Pod tímto názvem je pták uveden v červené knize. Populace se zmenšila o 60%. Důvodem je aktivní používání chemických látek v polích. Jedy pronikají do zrna. Jíst je linnet doslova otrávený.

Životní styl a stanoviště Linnet

Odpověď na otázku, kde žije linnet, závisí na poddruhu ptáka. Společná distribuce na území bývalého Sovětského svazu, Evropy, skandinávských zemí. V Rusku žijí ptáci na západě země. Východní hranice je oblast Tyumen.

Krymská linnet, jak už název napovídá, je endemická na poloostrově Krym, nenachází se mimo ni.

Turkestan repov žije v oblasti Transcaspian, Íránu, Turkestánu, Afghánistánu, Mezopotámie a Indie. Asijský poddruh je podmíněně rozdělen jiným 2. Íránsko-bělošský pták menší než zbytek.

Linnet je snadno rozpoznatelný zpěvem a jasným zbarvením samců

Teď se budeme zabývat otázkou, linnetem stěhovavých ptáků nebo ne. Odpověď je relativní. Část obyvatelstva je osídlena.

To je typické zejména u ptáků z teplých oblastí. Ostatní repolovi létají do Afriky, oblasti Aralského moře, kaspického regionu a Íránu na zimu.

V letech a každodenním životě, linnets jsou drženy v hejnech 20-30 jednotlivců. Pohybují se hlukem, schovávají se ve vysoké trávě, houštiny křoví.

Má spoustu přirozených nepřátel, linnet je plachý. Zasahuje do údržby domácích zvířat. Bojí se psů, koček a jiných domácích zvířat. Vyděšená repolovy a lidé. Proto majitelé ptáků umisťují klece vysoko a činí z nich domy na samotě, aby se mohla zakrýt linnet.

Linnet lidí se často nazývá repolovom

Osídlení v prostorné otevřené kleci se zlatem, kanárky a zelenuskami, repolovy se s nimi mohou protínat a dávat životaschopným potomkům. Takové hybridy se snadněji udržují doma.

Poslechněte si hlas Linnetu

Pták jídlo

Dieta Linnet je převážně rostlinná. Toto dovolí ptákům vést sedavý životní styl, protože tam je žádná otázka zimního hledání brouků a housenek. Nicméně, v létě a doma ptahs hodovat na vejcích mravenců, tvaroh a přední památky.

Stejná strava je pro kuřata zvláštní. Na dietě s bílkovinami rychle přibývají na váze.

Z rostlin dávají přednost:

  • jitrocel
  • pampeliška
  • slunečnicová semena
  • lopuch
  • semena konopí a mák
  • klíčící zrno a směs zrn
  • kůň šťovík
  • chemeritsa

Ve skutečnosti, repov může jíst nějaké bylinné rostliny. Hlavní věc, kterou oni byli jedlí. Znásilnění, řepka udělá. Zvyšují obsah tuku.

Linnet má vlnité patro, aby rozemlel semena, která jí pták sní.

To dává mobilní a miniaturní pták potřebnou energii, která díky velikosti vložky rychle utrácí. Doslova hodinu bez jídla pro repolov - kritická značka.

Reprodukce a dlouhověkost

Repola hnízdí od dubna do srpna. Čas dost na odstranění dvou spojek. V každém - asi 5 vajec. Jsou ukryty v hnízdě umístěném v husté trávě a křovinách. Domy jsou zvýšeny od země asi 1-3 metry.

Složené hnízda konopí mech, sušené byliny, pavučiny. Nahoře - izolace. Jak to stojí chmýří, peří, zvířecí chlupy. Stavba je zapojena do samice. Dává materiály ve formě misky.

Na vejcích sedí samice 14 dní. Jídlo v hnízdě přináší samce. Další 2 týdny jdou na krmení potomků. Tady matka a otec pracují otočením.

Repolov Chicks jsou zakryt tmavě šedou. Po 2 týdnech mladíci vstanou na křídlo. Matka začne připravovat hnízdo pro nové pokládání a otec pokračuje v krmení prvorozeného. Dosáhnou pohlavní dospělosti ve věku šesti měsíců a žijí 3-4 roky. To je přirozený termín. V zajetí žijí Ptahové až do deseti.

http://givnost.ru/konoplyanka-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-konoplyanki/

Linnet

Linnet - malý, zpěvný pták. To se podobá kanárku, ale má množství jedinečných vlastností jedinečných k tomu.

Popis

Linnet se také nazývá repolov. Tento pták má malé rozměry: hmotnost - 20-22 g, délka těla - 13-15 cm, rozpětí křídel je 22-26 cm.
Vzhledem k tomu, že linnet krmí lásku ke zpěvu, je často srovnáván s kanárkem, ale první zpívá výhradně ve dvojicích nebo v hejnech, spolu s jinými ptáky.
Melodičnost zpěvu linnetu nemůže být určena konkrétním zvukem - jedná se o syntézu pískání, klepání, pískání a vrtání.
Tito ptáci milují zpívat, pohybovat se v prostoru.

Barva a peří konopí

Charakteristickým rysem Linnetu je červená skvrna na čele. Pokud jde o opeření, má přitažlivý jas při hnízdění a ve zralém věku. Mladí ptáci se neliší barevnými barvami, základní barvy: šedá, hnědá, hnědá, bílá. Mužům chybí barvy jako karmínová, červená, zelená. Krk je nejčastěji malovaný hnědo-hnědý, vybledlý červeně, křídla jsou černá a bříško je šedobílé. Zobák je malý, ale tlustý, s tupým povrchem, barva je hnědá. Tlapky jsou velmi houževnaté, i když vypadají malé a tenké.

Chování a strava

Linnet - energičtí, kolektivní ptáci. Jsou monogamní. Pouze žena pracuje na stavbě hnízda, jak mimochodem, na inkubaci vajec. Na ramenou muže je potrava kořisti.

Chování konopí

Přátelské chování repovů spočívá v tom, že samci si nekonkurují, ale naopak rodí kolektivní písně nebo křičí na sebe.
Zajímavé je, že Linnet - majitelé speciálního krku, který je pokryt drážkami. Faktem je, že takovéto vlastnosti zjednodušují absorpci různých druhů semen a jejich mletí.

Výživa a strava

Strava těchto ptáků je ovládána rostlinné potraviny: semena, pšenice, plevel, ramson, lopuch. Různými druhy živých tvorů - larvy, brouci, vážky - linnet jsou klidně, nemají rádi tuto delikatesu, jako ostatní ptáci.

Distribuce a stanoviště

Linnet není v zámoří a ne vzácné ptáky, lze je nalézt v Rusku, v Evropě. Část tohoto druhu žije v severozápadní Africe, Malé Asii a Střední Asii. Mimochodem, obyvatelé jižních zemí se nebojí zimních letů, což není první.

Hnízdění konopí

Hnízdění v místech, které nejsou daleko od osoby, opět potvrzuje komunikativnost konopí. Nejpřijatelnějším místem pro stavbu hnízda jsou: zahrady, sady, trávníky, místa v blízkosti lesa, keře nebo keře.

Informace o hnízdě

Hnízdo, o jehož vzniku se ženy starají, má podobu hluboké mísy o velikosti 5-9 cm na výšku a 10 cm v kruhu. Materiál, z něhož tvoří hnízdo plochého klínu, je mech, dřevní vlákno, malé stonky, kořeny malých rostlin. Výška, ve které se hnízdo nachází, je 1-3 metry.

Migrující nebo zimující

Způsob života repol závisí na zeměpisných zeměpisných šířkách, ve kterých žije. Ptáci ze severních oblastí obvykle létají na jih. Linnets jsou rané ptáky - po zimě se vracejí již v březnu nebo v první polovině dubna. Okřídlení obyvatelé na jihu vedou k ustálenému způsobu života, nebo kočovnému - pokud hledají potravu, kterou potřebují.

Druhy konopí

V přírodě existuje jeden druh konopí - Carduelis cannabina. Tito ptáci patří do čeledi pěnkavy, řádu kolemjdoucího.
Je třeba poznamenat, že v posledních letech se jejich počet a počet obyvatel výrazně snížil. Procento extinkce se rovná 60%. Ornitologové označili hlavní důvod tohoto trendu - používání chemikálií pro kontrolu hnojiv a plevelů. Jak víte, plevel je nedílnou součástí stravy konopí.
Tendence ke snížení potomků konopí vedla k tomu, že v některých zemích jsou tito ptáci uvedeny v červené knize.

Muž a žena

Linnet - monogamní ptáci, kteří získají pár pro život. Mimochodem, život Linnet za přirozených podmínek je 9 let.
Muž a žena se prakticky neliší. U tohoto druhu ptáků je sexuální dimorfismus slabě vyjádřen. Pokud hovoříme o hlavních rozdílech, pak stojí za to prohlásit, že ženská linnet nemá na hrudi červenou barvu. Pouze s věkem, muži vypadají jasnější peří v podobě fialové barvy. U žen nejsou tyto změny pozorovány.

Obsah doma

Linnet - ptáci, kteří milují svobodu - ze dvou možných možností života si nikdy nevyberou zlatou klec, ale rozhodnou se pro vůli. Ale jak víte, doma je život Linnetu přes 9 let, což je typické pro tento druh ptáků v přírodních podmínkách.

Povinné požadavky

Milovník domácích ptáků, musíte být jisti, vědět: linnets jsou velmi plachý a nežijí dobře s ostatními domácími mazlíčky. Je lepší zavěsit dům na repolov co nejblíže ke stropu - ptáci se nelíbí, aby byli rušeni a budou se cítit lépe ve výšce. Pokud mluvíme o materiálu, můžete si vybrat strom. Nejlepší je udržet je v klecích pod širým nebem, protože mají rádi čerstvý vzduch, ale nepřehánějte to: linety se bojí průvanu.

Požadavky na klec (voliéra) t

Klec musí být vybrán nejméně 40 x 30 x 40 cm.
Mezi množstvím materiálů - vyhýbejte se kovu, dávejte přednost dřevu: bříza, buk.
Nejlepší je vytvořit optimální podmínky pro repol, protože v nepříznivém prostředí jeho barva mizí a pták může dokonce onemocnět. Umístěte do voliéry několik keřů tak, aby pták mohl najít nějaký úkryt nebo útulný koutek.

Jak krmit linnet

Pokud se rozhodnete provést svou volbu ve prospěch repolov, pak byste měli pečlivě vyvážit jeho dietu. Linnets jsou příznivci obilovin a rostlinných potravin, takže byste měli zásobit značné zásoby obilovin: ovsa, proso, ječmene, pšenice, lnu, konopných semen a slunečnicových semen. Jako dárek si můžete dát jablka nebo bobule.

Chov doma

Nejčastěji v jedné sezóně samičky inkubují dvě spárky - v první polovině května a na konci června. Při pokládání 5 až 7 vajec. Jejich barva je zelenavě modrá s hnědými tečkami. Doba inkubace vajec trvá 14 dní.

Chick informace

Po vzhledu kuřat se muž postará o jejich krmení. Ptáci jsou pod krytem svých rodičů po dobu 15 dnů. Začátkem června se mladí ptáci pokoušejí vylétnout z hnízda, a když se stanou zralejšími, nechají to vůbec. Poté se samice postará o vybudování nového hnízda - nová spojka je hned za rohem.
Doma se Linnet chová dobře v uzavřených prostorách. Doba pokládání a dozrávání kuřat se neliší od tohoto procesu v přírodních podmínkách.
Známé hybridy canary a linnet.

Zajímavosti

  1. Linnet - kolektivní ptáci, obzvláště znatelní, když zpívají v hejnu.
  2. Když hnízdní období začíná u hempy ptáků, peří těchto ptáků se stává velmi krásné a stává se jasně zbarvené.
  3. Druhé jméno konopí - Repolov.
  4. Ptáci mají okouzlující hlas, a proto jsou často porovnáni s kanárky.

Zpěv

Melodie, kterou zpívají světlice, se skládá z několika zvuků, jejichž variace mohou změnit jak tón, tak rozsah. Zpěv je jako kombinace slabik: „tick“ - „tick“ - „ppp“. Časté pro hempy jsou klepání a pískání.

http://o-prirode.ru/konopljanka/

Linnet

Linnet je drobný pták, dokonce menší než vrabec. Je snadno rozpoznatelný nahnědlým opeřeným peřím s bílými vložkami na peří.
Lokalita. Žije v Evropě, Asii a severní Africe.

Lokalita
Linnet preferuje suché otevřené prostory s náhodně rozptýlenými ostrovy stromů a keřů. Snadno se usadí na okrajích lesů, v zahradách, v klidných parcích a hřbitovech. Linnets krmení na semena rostlin jsou nejvíce hojné v blízkosti orné půdy - pole a pastviny, ale oni se vyhnout sousedství s lidským obydlím. Linnets žijí hlavně na pláních a mořských pobřežích, ale také se nacházejí v horách až k horní hranici lesů. Linnety hnízdící ve střední Evropě odlétají do zimy na západ a na jih kontinentu a jejich příbuzní žijící ve východních a severních oblastech létají na své místo.

Pohled: Linnet - Acanthis cannabina.
Rodina: Naviják.
Oddělení: Vrabci.
Třída: Ptáci.
Podtyp: obratlovci.

Víš?

  • Často se několik párů konopných stromů usadí vedle sebe a tvoří malou kolonii.
  • Palatální povrch ptactva pěnkavců je vykopán drážkami, které usnadňují otevírání a mletí semen.
  • Ne v období rozmnožování se červené ostrůvky v opeření samce zmenšují, rostou matně a vybledají, někdy se stávají zcela neviditelnými.
  • Na podzim, po úplné změně peří, se pod šedými rohy nového peří skryjí pestrobarevné oblasti peří linnetu. Během zimy jsou tyto rohy vymazány a na jaře vyvěrají pod nimi vyobrazené obrazové prvky manželského oděvu (tímto způsobem se u samce objeví šarlatové skvrny na hlavě a hrudníku). Části peří zbavené pigmentace se rychleji opotřebovávají, než ty, které jsou jasně zbarvené.

Způsob života
Trampolíny se vyhýbají kongenům pouze uprostřed období rozmnožování a zbytek času putují po okolí v malých hejnech. Přátelské společnosti těchto drobných ptáků jsou často usazeny k odpočinku v křoví, korunách vysokých stromů a na telefonních drátech. Létání v blízkosti konopí je rychlé a zvlněné. V zimě a na podzim se hejna ptáků živí prázdnými partiemi a interbachem a v létě se živí semeny rostlin: klíčky, šťovík koní, různé druhy pohanky, řepky, pelyněk, blatouchy, pampelišky a louky. V období krmení konopných mláďat nejsou ochotni jíst hmyz. Píseň Linnetu se skládá z jemných, příjemných píšťalek a trilů, a za letu ptáci vydávají zvonící zvonění.

Reprodukce.
Během jednoho období rozmnožování, které v hemfolech trvá od dubna do srpna, se páru podaří nakrmit dvě a dokonce tři mláďata. Za prvé, v hustých houštinách jehličnatých mladých nebo živých plotů, ptáci staví hnízdo chráněné před ostatními očima a hlasitě zpívají svým sousedům, že místo je zaneprázdněné a ostražitě hlídané. Hnízdo ve tvaru pohárku je obvykle umístěno ve výšce 1 m nad zemí a je tkané ze suchých čepelí trávy, kořenů a rostlinných vláken. Uvnitř, majitelé lemují to kousky vlny a zeleniny chmýří. Samice klade 4-6 vajec a inkubuje spojku po dobu 12-14 dnů, krmení po celou dobu s nabídkou manžela. Oba rodiče pilně krmí mláďata semeny různých rostlin. Po dobu dvou týdnů děti zůstávají v hnízdě, ale i po odchodu z nich nadále vyžadují od svých rodičů jídlo. Mladíci však rychle přecházejí na svůj vlastní chléb a pro dospělého páru se starají o to, jak začíná nový plod.

Bezpečnost.
Až donedávna byla síť linnetů běžná téměř všude, ale masivní používání chemikálií na hubení plevelů, jejichž semena se živí těmito ptáky, je nutí ke špatné a monotónní stravě. Navíc ve svých tradičních stanovištích postupně mizí ostrovy keřů a vysokých trav, kde mohou hnízdit. V některých evropských zemích jsou liniové sítě zahrnuty do počtu chráněných druhů.

Linnet - Carduelis cannabina.
Délka: 13,5 cm.
Rozpětí křídel: 21-25 cm.
Hmotnost: 18 g.
Počet vajec ve spojce: 4-6.
Inkubační doba: 12-14 dnů.
Jídlo: semena rostlin.

Struktura
Hlava Celá hlava je pokryta šedým peřím; čelo karmine červená.
Zobák Krátký kónický zobák je šedý.
Ocas Dlouhý ocas je tvořen černým ocasním peřím se stejnými bílými okraji.
Peří. Jasně červené peří na prsou je zdobeno bílou „kravatou“. Hřbet je hnědohnědý, břicho je žlutohnědé s hnědými pruhy.
Nohy. Dlouhé tlapy hnědé barvy na tsevku získaly peří.
Prsty Tenké houževnaté prsty končí ostrými drápy.
Křídla. Fly peří jsou černé s bílými ráfky.

Související druhy.
Linnet patří do rodiny pěnkavců reprezentované asi 135 druhy. Tato rozsáhlá skupina kombinuje malé, tlusté ptáky od drozdu až po šifry. Během období hnízdění nosí samci mnoha druhů jasné a velkolepé šaty. Barva samic a mláďat se liší v mnohem skromnější šedavě hnědé škále s charakteristickými liniemi a pruhy. Podíl navijáků se skládá převážně ze semen různých rostlin a hnízda ve tvaru mísy se nacházejí v korunách stromů nebo hustých keřech.

http://faunazoo.ru/konoplyanka

Co jí linnet

Prosím, vložte hypertextový odkaz na stránky www.rus-nature.ru, pokud tyto materiály zkopírujete!
Abyste se vyhnuli nedorozuměním, přečtěte si pravidla pro kopírování materiálů z webu www.rus-nature.ru

Linnet, nebo repov, nebo popik (zastaralý) - Acanthis cannabina

Vzhled. Hřbetní strana je hnědavě hnědá bez pestrinu, spodní strana je lehká. Tam jsou rozmazané světelné skvrny na křídle a stranách ocasu, hrdlo je jasné, nadhvoste je bílá. Muž má jasně červené skvrny na čele a bocích hrudníku, hlava je šedavě zbarvená. Samice v opeření nemá načervenalé tóny.
Píseň je soubor píšťalek a trilů, výkřik je cvrlikání “tk-tk-tk” a “tsvii”, často slyšel v letu.
Lokalita. Žije v zahradách, živých plotech, odpadech atd. (v houští lesa nelétá).
Napájení. Krmí se téměř výhradně na semena, pupeny a ovoce.
Hnízdiště. Hnízdí v zahradách, ochranných výsadbách v okolí obdělávaných ploch a železnic, přerůstání křovin, na loukách a okrajích lesů, křovinách na nivách a uremech. Neuspokojuje se v hustých lesích.
Umístění hnízda. Hnízdo bývá obvykle uspořádáno v hustých a nejlépe trnitých křovinách, na dolních větvích ovocných stromů, na starších, na smrkových porostech, borovicích a jalovcových keřech roste na loukách, loukách a lesních řízcích. Velmi často hnízdí na umělých smrkových přistáních podél železničních tratí. Hnízdo se rozprostírá ve výšce 1-3 m od země. Často uspořádá hnízdo na zemi, pod pobřežním útesem nebo v kořenech stromu.
Hnízdo stavební materiál. Vnější stěny jsou tkané z poměrně drsných travnatých stonků s příměsí kořenů, mechu a lišejníků, upevněných pavučinami. Uvnitř hnízda je lemována tenkými lopatkami trávy. Ložní prádlo se skládá z žíně, vlny a peří. Přítomností peří, stejně jako nepřítomností listů trávy vyčnívajících v různých směrech v bočních stěnách, se hnízdo linnetu snadno odlišuje od hnízda čočky.
Tvar a velikost hnízda. Hnízdo je hustá a pevná konstrukce v podobě misky. Průměr hrdla je asi 110 mm, výška hrdla 50-90 mm, průměr vaničky 55-80 mm, hloubka zásobníku 30-50 mm.
Funkce pokládání. Zednictví 4-6 bledě zeleno-modrých vajec, pokryté nahnědlými skvrnami, tvořícími na tupém konci korunu. Velikosti vajec: (16-20) x (12-14) mm.
Časování vnoření. Přijde v první polovině dubna a brzy začne stavět hnízdo. Na začátku května jsou hnízda s plnou spojkou. Násadová vejce vydrží 13-14 dnů a ve stejnou dobu jsou mláďata v hnízdě. Na začátku června se objeví létající mláďata. Linnet zvládne udělat dvě spony za sezónu. Druhá spojka je v druhé polovině června. Do srpna se objeví mláďata. Odjezd se koná koncem září - říjen.
Šíření. Rozkládá se v evropské části Ruska, na Kavkaze a na jižní Sibiři, na východě směrem na Altaj.
Zimování Někteří ptáci zima v hnízdní oblasti (hlavně v stepní zóně, méně často ve středním pruhu), a někteří létají na jih.

Popis Buturlin. Pokud navštívíte smrkové ploty, úzké stuhy táhnoucí se po stranách železnice, mezi obilnými poli a jinými otevřenými místy, nebo (na jihu) se blíže podívají na houštiny akátu, které často plní stejnou roli jako ploty, pravděpodobně se s tímto skromným ptákem setkáte. Na takových místech se Linnet neustále udržuje. Pískání jeho melodické, poněkud melancholické písně, muž tiše sedí na vynikající větev, a to není těžké zvážit. Když se na to podíváte zezadu nebo z boku, pak se vám zdá, že jeho barva je obecně hnědavá, jasnější na zádech, šedá na hlavě a téměř všude se skvrnami. Plain, skromné ​​peří. Ale podívejte se dopředu a uvidíte, že zpěvavý samec má na strakaté prsou načervenalý květ, někdy docela jasný. A přes dalekohled můžete vidět, že na korunce (čepici) jsou červené peří. Samice nemá žádné červené tóny a je ještě více označená, s hnědými skvrnami. Přidání tohoto ptáka je štíhlé a proporcionální (ne tolik jako v dubu nebo greenfinch), ale je menší než vrabec (13 cm na délku). Proti obloze pod ním je zřetelně viditelná kuželovitá, dokonce mírně tupá forma zobáku. Jeho barva je modravě šedá.
Pokud se trochu projdete podél železničního smrkového plotu, můžete se ujistit, že zde žije celá kolonie konopí. Někdy se v průběhu 10–15 metrů nachází několik hnízd. V akátu, houštinách břečťanu, divokých hroznech, keřích a podobných místech žijí také v blízkosti páru z páru. Hnízda nejsou pozoruhodná pro nic zvláštního, jsou postavena poměrně volně od stonků, kořenů a chlupů, které jsou shromážděny přímo v okolí; nachází se v různých výškách, někdy nízkých. Varlata (5-6, délka asi 13 milimetrů) jsou lehká, s hnědými skvrnami.
Vzhledem k tomu, že Linnet nemá vzdálené zimy a vrací se na hnízdiště velmi brzy na jaře, dokonce v létě dokonce i ve středním Rusku vynesou dvě mláďata. Od června poletují hlučné mláďata podél okrajů polí a říčních keřů a mají rubínově hnědou, ženskou podobu s hlasitým, neodbytným „Tyuy“. Tyuy. „Žebrat o staré jídlo. Kuřata jsou krmena semeny změkčenými v mateřské strumě.
Linnet je téměř zcela býložravý. Jejich hlavní krmiva jsou semena polních a zahradních plevelů. Obzvláště se jim líbí semena různých kříží - řepky, řepky, ječmene, ředkvičky a dalších, stejně jako jitrocel. Oni ochotně loupali a nezralá semena pastorků, kulbaby, mari, máku, pampelišky, a na podzim také útočit zrání proso, které dělají nějaké škody. Na podzim se hejna konopných stromů mísí s ovesnými vločky a drží se po okrajích polí a strniště.
Linnets jsou rozšířené na území Ruska, ale oni nejdou daleko na sever, v pásu nepřetržitých lesů (od Leningrad k horní Kama). Na jih je nejběžnější pták; na Ukrajině se nachází po celý rok (v zimě na severu). Za Uralem, v západní Sibiři, Linnet přijde do Tobolsk a Altai. V nemnoho více oddělených částí jeho oblasti distribuce (například, na Kavkaze, Krym, Altai a Tien Shan), linnet má místní zvláštnosti v odstínech barvy a jiných znameních (geografické subspecies), ale tyto rozdíly jsou velmi malé a mají množství přechodů.

V nekomerčním internetovém obchodě Ekologického centra "Ekosystém" si můžete zakoupit následující metodické materiály o ornitologii:
počítačový (elektronický) determinant ptáků středního Ruska obsahující popisy a obrazy 212 druhů ptáků (ptačí kresby, siluety, hnízda, vejce a hlasy), jakož i počítačový program pro určování ptáků vyskytujících se v přírodě,
Identifikátor kapesního průvodce "Ptáci středního pásma"
"Polní průvodce ptáky" s popisy a obrázky (kresby) 307 druhů ptáků středního Ruska,
barevné identifikační tabulky "stěhovaví ptáci" a "zimoví ptáci", stejně jako
MP3 disk "Hlasy ptáků středního Ruska" (písně, výkřiky, volání, alarmy 343 nejčastějších typů středních pruhů, 4 hodiny 22 minut) a
MP3-disk "Hlasy ruských ptáků, část 1: Evropská část, Ural, Sibiř" (Knihovna záznamů BN Veprintseva) (zpěv nebo zvuky, když jsou držitelé, hovory, signály úzkosti a další zvuky, které jsou nejdůležitější v oblasti určení 450 druhů ptáků) Rusko, doba trvání zvuku 7 hodin 44 minut)
metodické příručky pro studium ptáků: "Pomozme ptákům!" (produkce ptačích krmítek a hnízdišť pro ptáky), Studium druhového složení a počtu ptáků metodou registrace trasy, Studium počtu ptáků různými metodami, Studium denní aktivity zpěvu ptáků, Studium hnízdního života ptáků, Studium územního chování hejn modravohlavých, Studium chování krmných druhů ptačích druhů smíšených hejn dravců.

http://www.rus-nature.ru/14birds/187.htm
Up